Ongelezen berichtdoor Reichenbach » 13 Mei 2021, 18:49
Zoals beloofd een kort verslag van mijn eerste ervaring met armagnac.
Vanmiddag een rondrit door Friesland gemaakt met een uitstapje naar Lauwersoog. Daar op de pier een visje gegeten, maar blijkbaar hadden ze in de vistent wat opstartproblemen na de lange periode van sluiting vanwege de corona.
Na drie kwartier wachten kregen we een schotel koude visjes met rauwe bloemkool. Behoorlijk teleurgesteld hebben we afgesproken dat we op een later moment terug mochten komen om de schade in te halen. We zullen zien, een dagje Lauwersoog is altijd wel leuk.
Thuisgekomen heb ik me met een nieuw aangeschaft brandyglas armagnac op het balkon geïnstalleerd.
De Le Basque VSOP is best een stoer drankje, een beetje heet maar niet vervelend heet, een boerse smaak, een beetje gronderig (bosgrond), nootachtig en paddenstoelen. Het doet me denken aan wat je ook wel in sommige sherry's tegenkomt. Misschien niet heel complex, maar wel vol van smaak en lange nasmaak. Bovendien wordt hij beter en ronder als hij wat langer in het glas zit. Een VSOP zou minimaal vier jaar in het vat moeten zitten en ik heb ergens gelezen dat deze acht jaar heeft gerijpt. Wat zou kunnen, in vergelijk met een whisky van die leeftijd.
Zelf ben ik groot liefhebber van de wat ongepolijste whisky zoals Springbank die maakt en ik denk dat als je daar ook liefhebber van bent dit best een leuke uitbreiding kan zijn van het palet. Mijn ortolaan ga ik er voorlopig niet in verzuipen.
Is het met zo'n mooie dag als vandaag wel erg leuk op de weg, met al die oldtimers en bijzondere voertuigen die uit de garages en schuurtjes worden gehaald. Met hier in het noorden blijkbaar een lichte voorkeur voor grote Amerikanen uit de jaren '50 en '60.
3 x
"Een fles in de week?" - "O nee dokter dat haal ik niet... Een week"