In het kort komt dit onderzoek er op neer dat als je drinkt om dronken te worden of erger, het zogenaamde "coma zuipen", dan doe je dat het best met Wodka. En waarschijnlijk nog effectiever met pure ethylalcohol of Ethanol aangelengd met wat water (en niet té veel hoor). Daarvan is de kater namelijk minder dan van whisky. Wat voor whisky verteld het verhaal niet.
The reason why whisky might cause more unpleasant hangovers might lie in the number of molecules called "congeners".
En gelukkig maar het zijn deze "congeners" of verwante neven- of bijproducten, derivaten, "verontreinigingen", in combinatie met de lagering die whisky zo'n complexe drank maken. Als die er niet in zouden zitten kon je inderdaad net zo goed het nagenoeg smakeloze Wodka of ... ethylalcohol drinken.
Ook opvallend: "While people felt worse, they didn't perform worse after bourbon (a type of whiskey made in the US) than after vodka." ....said Professor Damaris Rohsenow, who led the research at Brown University in Rhode Island, U.S.A.
Dit alles nog los van het feit dat dit eigenlijk al heel oud nieuws is. Zie o.a. Wikipedia hangover.
