Mijn naam is Eddie, word deze zomer 40 jaar en dronk de afgelopen jaren wel eens een glaasje whisky. Sinds ik begin dit jaar een dieet heb gevolgd waarbij ik het bier drinken op een zeer laag pitje heb gezet, ben ik wat meer richting de whisky getrokken, om toch af en toe van een glaasje alcohol te genieten. Ik ben het steeds meer gaan waarderen, met name doordat ik ontdekt heb dat de combinatie met honing-zout cashew en pinda's wel heeeel erg lekker is (mocht je nu denken: dieet? Ja, ik ben 20 kilo lichter en houd het desondanks op niveau

Een aantal jaar geleden kreeg ik een fles Dimple cadeau en die beviel goed. De laatste tijd hield ik het echter bij de bekendere low-budget whisky's als Jameson, Ballantines, maar in het bijzonder de Black Grouse en de Famous Grouse Port Wood cask wisten me te bekoren. De afgelopen tijd ben ik er echter achter gekomen dat er nog een veel grotere zee van smaken in whiskyland te ontdekken is en ik ben benieuwd wat ik nu echt als mijn smaak kan bestempelen. Ik houd van een zoete whisky (maar volgens mij vind ik bourbon dan wel weer niks), maar ook een rokerige whisky vind ik lekker. Ik denk dat ik er aan toe ben om een klassenniveau op te schuiven richting de 30-50 euro whisky's maar wil dan eerst eens ontdekken wat echt waar voor mijn geld is.
Ik ga binnenkort eens een whiskyproeverij bezoeken om wat meer smaken te ontdekken. Ik ben benieuwd wat ik op dit forum allemaal kan leren!
groet,
Eddie