Ontdekking Japanse Shinshu Mars whisky

Alle vormen van samples kunnen hier worden aangeboden of gevraagd, te koop of te ruil. Ook voor bottleshares.
Gebruikersavatar
Dyson81
Senior
Senior
Berichten: 435
Lid geworden op: 21 Jan 2016, 22:45

Ontdekking Japanse Shinshu Mars whisky

Ongelezen berichtdoor Dyson81 » 16 Mar 2018, 21:36

Het aanbod van samplesets specifiek per distilleerderij is de laatste helaas wat beperkt.
Ik vind het altijd leuk om verschillende bottlingen te proeven van eenzelfde distilleerderij, bij deze een interessepeiling van de relatief onbekende Shinshu Mars distilleerderij uit Japan.
Ik heb er al enkele mogen proeven, ondanks de jonge leeftijd bevalt de smaak mij erg goed!

De volgende flessen staan on the roll:

Shinshu 1992 (oude bottling)
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/57444/shinshu-1992
Shinshu 2013
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/93035/shinshu-2013
Shinshu Komagatake 2017
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/101377/shinshu-komagatake
Shinshu HHAE
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/95608/mars-hhae
Shinshu 2012
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/74886

5x3cl inclusief glaswerk €50,- (exclusief verzending)
Verzending in NL met DHL €6,-
Verzending naar BE met DHL €10,-

Bij voldoende interesse (circa 15 gegadigden) gaan de flessen open :japan
Graag een reactie per PB of hieronder.
3 van 15



Korte omschrijving van Shinshu Mars:
Mars wordt gedistilleerd door de Shinshu Distilleerderij in de Nagano prefectuur en is eigendom van de Hombo Shuzo groep. De geschiedenis begint in 1949 met het verkrijgen van een vergunning om whisky te distilleren. De eerste jaren echter wordt alleen malt- en grain whisky ingekocht en geblend. In 1960 start oprichter Kiichiro Iwai in de Yamanashi prefectuur met het distilleren van een zware, rokerige whisky. Deze stijl viel niet in de smaak en na negen jaar werd de productie gestopt. In 1978 waagde de firma een nieuwe poging. De oude locatie werd inmiddels gebruikt voor het maken van wijn, dus week men uit naar Kagoshima op het zuidelijke eiland Kyushu. Hier distilleerde men een whisky in dezelfde stijl als Iwai. In 1985 verhuisde de distilleerderij naar Shinshu en stapte men over op een lichtere stijl van whisky. Door omstandigheden werd men in 1992 gedwongen om de distilleerderij in de mottenballen te leggen. Omdat whisky weer zeer populair was geworden, werd in 2011 de productie weer opgestart. Er wordt echter alleen in de winter gedistilleerd. In 2014 werden de oude ketels vervangen en nu stookt men er vier soorten whisky: ongeturfd en geturfd op een fenolgehalte van 3.5, 12 en 50 ppm. Een deel van de voorraad rijpt op de oude locatie in Kagoshima en op het eiland Yakushima. Voorraden van voor 1992 zijn nu zeer schaars, er zouden er nog minder dan veertig over zijn.
Bron:
http://www.whiskyvanzuylen.nl/whisky/product/mars/4600


Laatst omhoog gehaald door Dyson81 op 16 Mar 2018, 21:36.
0 x

Terug naar “Samples gevraagd/aangeboden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Tottenham en 0 gasten