Kaas en whisky
- Whisky-ettenleur
- Top bijdrager
- Berichten: 981
- Lid geworden op: 25 Feb 2015, 12:29
- Locatie: Omgeving Breda
Kaas en whisky
Vroeg me af of het verstandig is om naast een heerlijke dram ook wat blokjes kaas te nuttigen.
Of is dit nadelig voor de smaak van de whisky?
En/of is dit dan ook nog afhankelijk van het type kaas?
Mocht deze combi prima gaan, wat zijn dan de perfecte kazen?
Of is dit nadelig voor de smaak van de whisky?
En/of is dit dan ook nog afhankelijk van het type kaas?
Mocht deze combi prima gaan, wat zijn dan de perfecte kazen?
0 x
- Wouter1981
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1874
- Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
- Contact:
Re: Kaas en whisky
Ik weet niet wat het is en ik heb tot nu toe ook nog niemand anders er over gehoord, maar ik heb in de neus van sommige Ledaig vaak een belegen kaas luchtje.
Nou ben ik een kaaskop en hou ik ook nog enorm van kaas, dus het kan daar aan liggen dat ik sneller die associatie maak.
Ik vind de combi Ledaig - kaas in ieder geval prima.
Sowieso vind ik de combi Islay Peat - pittige kaas goed.
Maar ik kan me ook goed voorstellen dat kaas en ex-PX of ex-Port ook goed is, aangezien een zoetere versterkte wijn vaak bij een kaasplankje als desert geserveerd wordt.
Nou ben ik een kaaskop en hou ik ook nog enorm van kaas, dus het kan daar aan liggen dat ik sneller die associatie maak.
Ik vind de combi Ledaig - kaas in ieder geval prima.
Sowieso vind ik de combi Islay Peat - pittige kaas goed.
Maar ik kan me ook goed voorstellen dat kaas en ex-PX of ex-Port ook goed is, aangezien een zoetere versterkte wijn vaak bij een kaasplankje als desert geserveerd wordt.
0 x
- Wouter1981
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1874
- Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
- Contact:
Re: Kaas en whisky
Een stukje pittige kaas met Islay peat doet het inderdaad goed. En dan is mijn voorkeur om er een stukje blauwschimmelkaas bij te doen. Wat ik zelf een specifieke toper vind is smoked mature cheddar met Lagavulin 16. Ik ken ook Whisky-kaas combinaties die het voor mij niet goed doen, met 'trial en error' kom je een heel eind.
WhiskyInfoPlus schrijft hier over een stukje Shropshire met een scheut geturfde whisky vacuum laten trekken: Goede (hapjes) combinatie bij Whisky. Daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. Nu nog een vacumeermachine op de kop tikken
WhiskyInfoPlus schrijft hier over een stukje Shropshire met een scheut geturfde whisky vacuum laten trekken: Goede (hapjes) combinatie bij Whisky. Daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. Nu nog een vacumeermachine op de kop tikken
0 x
Re: Kaas en whisky
Ik heb het al vaker gezegd maar ik vind een stukje reypenaer vsop of xo heel lekker met een glendronach 15 revival of andere stevige gesherriede whisky.
1 x
Whiskydudes
Whisky drinken is net als Bbqen. Als je haast hebt moet je er niet aan beginnen!
Well I woke up Sunday morning, with no way to hold my head that didn’t hurt
And the beer I had for breakfast wasn’t bad so I had one more for dessert.-Johnny Cash
Re: Kaas en whisky
Nino schreef:deze mischien?
Wow... de effecten van díe kaas lijken overeen te komen met een goeie turfbom of zo. Ga ik toch liever voor dat laatste
0 x
Re: Kaas en whisky
Ik eet zelden iets als ik whisky proef. Ik vond de standaards (Cardhu, Glen Elgin, Aberlour, tc.) altijd behoorlijk veranderen van smaak na kaas, niet altijd in negatieve zin. Zonder kaas proefde ik wel veel meer onderscheid tussen de whiskies.
Net als bij wijn zou ik een kaas kiezen waarvan de smaak niet te overheersend is.
Net als bij wijn zou ik een kaas kiezen waarvan de smaak niet te overheersend is.
0 x
- Freddy
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1199
- Lid geworden op: 18 Nov 2014, 21:17
- Locatie: Friesland.
- Contact:
Re: Kaas en whisky
Het klopt wel degelijk dat de smaak van whisky minder wordt om er wat bij te eten maar zelf vindt ik zwaar geturfde droge worst of een stukje oude geitenkaas heerlijk bij een peated/rokerige whisky.
0 x
-
- Senior
- Berichten: 200
- Lid geworden op: 03 Dec 2016, 21:05
Re: Kaas en whisky
Wouter1981 schreef:Ik weet niet wat het is en ik heb tot nu toe ook nog niemand anders er over gehoord, maar ik heb in de neus van sommige Ledaig vaak een belegen kaas luchtje.
Nou ben ik een kaaskop en hou ik ook nog enorm van kaas, dus het kan daar aan liggen dat ik sneller die associatie maak.
Ik vind de combi Ledaig - kaas in ieder geval prima.
Sowieso vind ik de combi Islay Peat - pittige kaas goed.
Maar ik kan me ook goed voorstellen dat kaas en ex-PX of ex-Port ook goed is, aangezien een zoetere versterkte wijn vaak bij een kaasplankje als desert geserveerd wordt.
Een KAASLUCHT??? Dit is toch niet een zelfde misverstand zoals in die mop van die blinde man die met zijn geleidehond langs een haringkar loopt en zegt: "Mogguh dames"??
Laatst gewijzigd door Braveheart op 30 Dec 2016, 20:35, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x
-
- Top bijdrager
- Berichten: 828
- Lid geworden op: 12 Dec 2014, 09:19
Re: Kaas en whisky
Peter87 schreef:Ik heb het al vaker gezegd maar ik vind een stukje reypenaer vsop of xo heel lekker met een glendronach 15 revival of andere stevige gesherriede whisky.
Thanks voor de tip! Heb toevallig zon stukje liggen. Nu ben ik normaal meer van de chocolade en whisky maar dit is het proberen waard.
1 x
Terug naar “Spijs en drank en Whisky”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast