Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Mvamelsfort
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 782
Lid geworden op: 12 Dec 2014, 09:19

Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Mvamelsfort » 02 Dec 2015, 18:41

Beste forum leden welke whisky of wat voor soort whisky zouden jullie adviseren bij Spaanse(gedroogde/gerijpte) iberico ham? De feestdagen komen er weer aan dus staat er hier weer één te prijken op de standaard maar nu vroeg ik me af of er whiskies zijn die hier echt goed bij passen?
0 x

DocWhisky
Actief lid
Actief lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 29 Sep 2015, 20:55

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor DocWhisky » 02 Dec 2015, 19:00

Misschien is säntis malt dreifaltigkeit wel iets voor je. Een in mijn beleving unieke Whisky die met de dag dat die open is lekkerder wordt.

Misschien vooraf een sample bestellen.
1 x

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 02 Dec 2015, 19:43

Squaadgrass heeft hiet volgens mij samples van. Maar ik weet niet of hij exht bij die ham gaat passen.
Ik de Säntis proef je wel gerookte ham maar dat lijkt natuurlijk absoluut niet op een patta negra ham.
Ik zou het gewoon eens met een sherried proberen.
1 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
Nino
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 Jan 2015, 11:45
Locatie: Drenthe

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Nino » 02 Dec 2015, 20:04

Zou dan toch wel weer voor een lekkere gepeate whisky gaan :smullen zou de fles en glencairn er gewoon naast zetten :bigsmile
1 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bram84
Aanbod sub-moderator
Aanbod sub-moderator
Berichten: 2204
Lid geworden op: 14 Jul 2015, 18:51
Locatie: Hierendaar

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Bram84 » 02 Dec 2015, 20:15

Mmmmm...
Om het ietwat zoute te counteren zou ik gaan voor een sherryvat. Beetje rook toevoegen om harmonie te krijgen met je stukje vlees. Om de vettigheid/karakter van de ham tot zijn recht te laten komen, kiezen voor een whisky met een iet of wat drogere afdronk met wat peper in het gat

Bon, dit gezegdzijnde.... Welke whisky...ik denk dan vb aan de Bowmore laimrig :smullen

EDIT: samples van de ham verkrijgbaar? :gnif
1 x

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 02 Dec 2015, 21:05

Die Bowmore Laimrig vind ik een interessant idee. Als je die hebt zou ik hem eens proberen en als je hem niet hebt is hij sowieso de moeite waard om te kopen.
Ik zou er niet een zware peat whisky naast zetten. De ham is best wel zacht van smaak en ik denk niet dat het heel goed combineert.
Maar aangezien je een hele ham hebt staan heb je natuurlijk de ruimte om te experimenteren :duimop .
0 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
Peter_vintage1992
Senior
Senior
Berichten: 345
Lid geworden op: 24 Mei 2015, 13:27
Locatie: Amersfoort

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Peter_vintage1992 » 08 Dec 2015, 10:42

... Of als de laimrig the sterk is kun je ook de Bowmore 15 Darkest proberen
0 x
I love a scotch that's old enough to order its own scotch
Whiscovery Whiskey Proeverijen - yourkeytowhiskey.nl

Gebruikersavatar
henri
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 4211
Lid geworden op: 10 Apr 2013, 17:02
Locatie: Rotterdam

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor henri » 08 Dec 2015, 11:55

of een ledaig van blackadder waar de bacon bijna uitdruipt of juist een hele vlezige aardse gesherryde mortlach
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 08 Dec 2015, 12:40

Ik heb van de week even de proef op de som genomen.
De glendronach 15 revival combineert top!
Ik zeg nog steeds dat je bij peat uit de buurt moet blijven.
Iberico is natuurlijk lang geen bacon.
Sherry past heel goed bij deze zachte zoete vette ham.
Een vlezige gesherryde mortlach lijkt me wel een goed idee.
1 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
squaadgras
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3572
Lid geworden op: 21 Jun 2015, 23:04

Re: Advies gevraagd Spaanse ham met...?

Ongelezen berichtdoor squaadgras » 08 Dec 2015, 13:25

Het kwijl loopt me in de bakkus Peter.. binnenkort maar eens proberen met die Revival ernaast..
1 x
squaadgras | One of the Whiskydudes ©


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten