Pagina 1 van 1

port & sherry finish

Geplaatst: 20 Jul 2014, 21:08
door Roland...
Beste whisky kenners,

wat is/zijn volgens jullie het/de grootste verschil(len) tussen 'n port finish en 'n sherry finish?

Volgens mijn nederige bevindingen is een whisky met 'n port finish zoeter, frisser, met meer rijp rood fruit.
En met 'n sherry finish wat muffer met rozijnen en pure chocolade...

Re: port & sherry finish

Geplaatst: 21 Jul 2014, 11:12
door totalatool
Ik vrees dat je deze vraag teveel generaliseert. Er is namelijk volledige rijping op sherry- of portvaten (zeldzaam voor port), maar ook zijn er grote verschillen in duur van finishes. En dan vergeet je misschien nog wel de twee belangrijkste andere, sterk gerelateerde verschillen: wat voor sherry (oloroso, Pedro Ximenez, fino, manzanilla, amoroso, etc), en ging het om Amerikaans of Europees eiken?
Port zelf is ook nog onder te verdelen in rood, wit, etc, dus ik weet echt niet of je hier wel een algemeen antwoord op kan geven.