Ik las al meerdere malen dat het onder valse naam verkopen van whisky vooral in de 90-er jaren in opkomst was.
Ik vond een wetenschappelijk article-abstract in Journal of the Science of Food and Agriculture waaruit blijkt dat het in 1987 al als een voldoende groot probleem werd gezien om er een studie aan te weiden.
Application of several statistical classification techniques to the differentiation of whisky brands.
Received: 29 October 1987; Revised: 15 January 1988; Accepted: 17 January 1988
.... in order to distinguish between genuine whisky of a well known and expensive brand and other less expensive whiskies that could be used to replace the original contents of the bottle.
Keywords: Whisky • counterfeit • classification techniques
En ik moet eerlijk zeggen dat de gedachte hieraan even bij me opkwam toen Pano schreef:
p_froes schreef:Ik heb die St. Magdalene ook nog staan. Enkele jaren geleden op St. Maarten kwam ik hem zomaar tegen in een zaak die van alles en nog wat verkocht. Na wat onderhandelingen mocht ik hem voor 70 dollar meenemen
Sorry Pano ik wil je niet ongerust maken.....