Toen ik thuis kwam (rond 14:00) was ik aan een heerlijk kopje koffie toe, ... met een met amandelspijs gevuld speculaas-cakeje. Nog té vroeg voor een dram. Maar toen bedacht ik me wel dat dit onderwerp al vaak ter sprake is gekomen maar dat er nog geen specifiek spoor voor is. Bij deze dus.
Het was nu té vroeg voor whisky maar de gedachte kwam wel bij me op.
Volgende week is het Kerstmis en (nu) een dik pak sneeuw. Wat is een mooi, zo niet de mooiste whisky voor die gelegenheid, een witte Kerstmis en de dagen er omheen ? Een whisky die ik daar echt mee associeer en toepasselijk vind. Die juist dan ook extra toepasselijk is en tot zijn recht komt ?
Voor mij is dat een "ouderwetse" sherry-whisky. Vol in de mond (veel body, zoetig in smaak) en geur en met een verzameling van die typische "Christmas cake" en "Fruit cake" aroma's.
Namen als Macallan, Mortlach en Balmenach komen als eerste op... laat ik er nu van al deze drie in huis hebben








