Oogadal schreef:Dat gaat wel goed. Ik ken veel Invergordon's, maar net deze niet, heb 'm laten staan omdat ie te jong is in relatie tot het vat waar ie op heeft gelegen en omdat ie eigenlijk te duur was. Heb wel een idee welk randje als niet prettig wordt ervaren.
Had alleen zelf die peated er niet door gedaan, ik denk dat dat die wel gaat icm met de Invergordon. Maar icm met de 105 zal het niet beter worden ben ik bang voor, tenzij de Invergordon zoet genoeg is. Maar eigenlijk trek je er teveel verschillende profielen in.
Het rare is dat als je zoiets gaat doen met alleen single malts het zelden beter worden, maar zodra je er een redelijke grain intrekt kun je van 2 redelijke whisky's best 1 behoorlijk goede maken.
Zo, even wat vragen beantwoorden en inhaken, leuk begin van het draadje zo.
Ik heb het vooral gedaan omdat ik er niet zo veel mee kon verliezen, de IVG vond ik gewoon zonde om zo te drinken, want er zit volgens mij wel veel potentie in. Wat ik heb bijgevoegd heb ik geselecteerd omdat ik ze op zichzelf niet perse slecht vind, maar beiden ook wel iets extra konden gebruiken. De Peat Smoke is lekker maar wel eendimensionaal op Peat, vanille en cocos. De Glenfarclass is te scherp en zou idd gebalanceerd kunnen worden door het uber zachte van de IVG. Wetende dat een klein beetje Peat al snel domineerde wilde ik niet meer dan 1/3 Peat, wat altijd nog minder kan worden door meer IVG toe te voegen. Het was ook niet de bedoeling om er echt een sherry blend van te maken, maar de 105 kon wellicht wel de IVG wat "neutraliseren" en subtiel wat extra aroma's toevoegen. Ik hield er rekening mee dat het nooit beter zou worden als wat je er individueel in gooit, deze leken mij dus wel geschikt voor een leuk experiment en zou tot een bevredigend resultaat kunnen leiden...