Uit: HWF Virtuele Blind Tasting-4: Sample-4 (±9 t/m 14 okt)
Piet schreef:whiksy schreef:Yep, ik herken een licht rokerig luchtje / smaakje, dat vind ik een heel verschil met een echte geturfde whisky.BWhisky schreef:Die Caol Ila unpeated en bv ook de Ardbeg Blasda hebben beiden nog een lichte turfgeur, ze zijn zeker niet 100% rook/turfvrij hoor.
Caol Ila unpeated.
Als de groenmout gedroogd is zonder en niet behandeld met turfrook moet dat dus andere "rook" zijn en spreek je niet over geturfd. Dat is waar "100% unpeated" per slot voor staat.
Kan dan nog steeds rokerig zijn, b.v. van de gebrande vaten, maar dan kun je het toch moeilijk met turf in verband brengen.
De verschillen tussen "rook", "rook", "gerookt", "turfrook", "geturfd" etc. zijn al meerdere keren ter sprake gekomen vooral in: Fenolen: Medicinaal, turfachtig en rokerig: Peat (turf)
Gerelateerd:
Medicinale aroma's in whisky
Whisky met (bus)kruit, zwavel, rubber, etc. lekker of niet.