Fenolen: Medicinaal, turfachtig en rokerig: Peat (turf)

Hier kun je proefnotities plaatsen, een cijfer (score) geven en vergelijken met proefervaringen van anderen. De notities zijn gecategoriseerd naar afkomst. Onderwerpen m.b.t. organoleptische eigenschappen vallen hier ook onder.
Harrie
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1687
Lid geworden op: 30 Okt 2013, 16:32

Re: Fenolen: Medicinaal, turfachtig en rokerig: Peat (turf)

Ongelezen berichtdoor Harrie » 14 Sep 2018, 13:38

Laphroaig
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
HammerHead
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1301
Lid geworden op: 07 Jan 2016, 13:10
Locatie: Delft

Re: Fenolen: Medicinaal, turfachtig en rokerig: Peat (turf)

Ongelezen berichtdoor HammerHead » 14 Sep 2018, 22:58

Zelfs bij stout bier dat op Laphroaig vaten heeft gelegen komt het vaak nog zeer duidelijk naar voren. Al veel mensen die helemaal geen whisky drinken onmiddelijk pleisters horen roepen bij het ruiken aan dergelijk bier.
0 x

Gebruikersavatar
Freezeroz
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1717
Lid geworden op: 05 Apr 2018, 14:51
Locatie: (N-H)

Turf en milieu

Ongelezen berichtdoor Freezeroz » 15 Apr 2022, 10:02

Ik kwam dit Volkskrant artikel tegen over het gebruik van turf en de gevolgen daarvan.
Over turf in combi met whisky productie wordt niet gesproken, maar over andere toepassingen wel.
Toch erg interessant. Zo wist ik niet dat een groot deel van de wereldwijd gewonnen turf in potgrond beland.
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-we-kunnen-prima-tuinieren-zonder-turf-en-zo-het-klimaat-een-handje-helpen~ba3c02875/
1 x

Gebruikersavatar
Reichenbach
Moderator
Moderator
Berichten: 3116
Lid geworden op: 11 Feb 2017, 18:53
Locatie: Beetsterzwaag

Re: Fenolen: Medicinaal, turfachtig en rokerig: Peat (turf)

Ongelezen berichtdoor Reichenbach » 16 Apr 2022, 04:43

In Nederland daalt de veenbodem een centimeter per jaar. Dat is 100 m3 per hectare. Ik zou me niet zo druk maken om die paar bloempotjes en de prioriteiten anders stellen.
0 x
Today's rain is tomorrow's whisky.


Terug naar “Proefnotities, "Tasting notes" en organoleptische onderwerpen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten