Enkele foto's van ons bezoek aan Balcones Distillery Co in Waco, Texas, USA:

Goed verstopt onder een brug en achter een container is de distilleerderij te vinden...

En achter de container dan het logo waar we naar zochten en logischerwijs eerst niet konden vinden...

Links founder/master distiller/ontwerper/lasser/chemicus Chip Tate en rechts het 'lijdend onderwerp' voor de stills...

Op de achtergrond de houten grinder en daarvoor de lopende band naar de mash tun (rechtsboven)...

De washback op de achtergrond en op de voorgrond vaten met rijpende alcohol...

De zelfgemaakte spirit safe...

De stills op de achtergrond met op de voorgrond wederom vaatjes...

En voor de afwisseling nog wat vaten met achterin de 'bottellijn'...

Een tafel vol met afgedekte proefglazen t.b.v. het proeven/blenden met Zack, de assistent distiller die met ons de proeverij deed...

Begrijp ik dit 'systeem'? Euh... nee... eigenlijk niet...
Maar omdat alle vaten op elkaar gestapeld zijn en er regelmatig geproefd en geblend moet worden, is dit de manier die men hanteert om periodiek samples uit verschillende vaten met elkaar te proeven en vervolgens te blenden als sample...

Dan maar zelf proeven, al is het nog wat vroeg...

O.a. de nog experimentele single malt 'Brimstone'. Dit is nog slechts een werktitel, ook de fles en het etiket zijn geleend van een ander produkt...

En de cask strength 'Rumble CAsk Reserve'. Geen whisky, maar een distilaat van vijgen, honing en suiker.
Mierzoet, maar waarschijnlijk wel goed bij een opkomend keelpijntje...
Ook hier weer de fles en het label geleend van de 'True Blue', een cask strenght whisky (geen 'whiskey' met een 'e' er in!!) uit blauwe mais, uniek in z'n soort...

Wegens gebrek aan een warehouse breek je bijna overal je nek over de mini-vaatjes...

En in dezelfde ruimte is ook de inpakafdeling en de opslag...

I, met aangeschafte T-shirts onder de arm, was here...