HWF-VBT 11: Sponsor 1: De Monnik Dranken

De elfde "blinde" forum-proeverij.

Moderators: Rien68, Freezeroz, Joris

Joris
Senior
Senior
Berichten: 176
Lid geworden op: 19 Feb 2015, 18:58
Locatie: Amsterdam

HWF-VBT 11: Sponsor 1: De Monnik Dranken

Ongelezen berichtdoor Joris » 18 Feb 2020, 21:46

De eerste dram van het VBT is ook gelijk een gesponsorde. De Monnik Dranken heeft deze flessen gesponsord en is natuurlijk heel benieuwd naar jullie mening! Onderstaand meer informatie over de GlenAllachie en meer specifiek de 15-jarige editie.

=================================

THE GLENALLACHIE: HET JONGE GOUD!

De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. De distilleerderij vlakbij Aberlour in de Speyside regio maakte tot dan toe vrij grote hoeveelheden whisky, die werd gebruikt als onderdeel van verschillende blends van Chivas Brothers. En daar wilden Walker en zijn ervaren partners Graham Stevenson en Trisha Savage verandering in brengen. Zij wilden zelf single malt whisky’s gaan bottelen en produceren, en zo een eigen onafhankelijke, uitzonderlijke whisky-onderneming opbouwen.

Bij elkaar hebben de drie eigenaren meer dan honderd jaar ervaring in de whisky-industrie en zowel de 73-jarige Walker ­– onder meer voormalig Master Distiller en eigenaar van The BenRiach Company – als zijn Savage en Stevenson zijn de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. Maar ze wilden niet van ophouden weten en startten met GlenAllachie een mooi nieuw whisky avontuur in de Speyside-regio.

Naast GlenAllachie kocht Billy Walker bovendien de blended Scotch whiskymerken MacNair’s and White Heather van Pernod Ricard. Hij wil daarmee in de komende tijd een aantal verrassende en trendy blended whisky’s en blended malts voor een brede markt ontwikkelen, waarvan hij hoopt dat het de klassiekers van de toekomst zullen worden.

Schatkamers

Vrij vertaald betekent GlenAllachie ‘vallei van stenen’. De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan met, opmerkelijk genoeg, twee aparte spirit safes, een voor elk duo van distilleerketels.

De gevulde vatenmagazijnen bleken voor Walker en zijn partners schatkamers vol oude vaten met whisky. De Master Distiller is niet alleen erg tevreden over de kwantiteit aan vaten maar vooral ook over de prachtige veelzijdigheid van het soort vaten en de leeftijden van de whisky’s. De oudste casks dateren zelfs uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Core range

The GlenAllachie lanceert op regelmatige basis speciale bottelingen. Wat betreft de Core Range zijn zowel een 12-jarige, als een reeds gelanceerde 15- jarige, 18-jarige en een 25-jarige GlenAllachie single malt overal te koop, en daarnaast nog een 10 jaar oude cask strength-botteling. Het relatief jonge GlenAllachie heeft daarmee gelijk een volwassen range met een hoge kwaliteit. En er zit nog veel meer in het vat! De verwachting is dan ook dat het merk de komende jaren in Nederland en daarbuiten nog sterk zal groeien.

The GlenAllachie 15YO!

Billy Walker, Master Blender, heeft sinds dag één aan deze expressie gewerkt door het evalueren van allerlei vaten en door het verfijnen van de recepturen. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn.
Speciaal geselecteerd door niemand minder dan Billy Walker.
PX Puncheons & Oloroso Puncheons.
Gerijpt in de Speyside.
Gebotteld op 46%.
Niet koud gefiltreerd en tevens natuurlijke kleur.
Kleur: brons.
Neus: Butterscotch, zoete kruiden en rozijnen.
Smaak: Zoete kruiden, rozijnen, butterscotch. Mooie ontwikkeling naar banaan, sinaasappelschil en donkere chocolade.

Successen!

De afgelopen twee jaar zijn voor The GlenAllachie een ongelooflijke reis geweest: het team is sterk gegroeid, ze hebben reeds een bezoekerscentrum geopend en tevens hebben ze de Scottish Whiskey Distillery of the Year gewonnen. Verder hebben ze met succes het GlenAllachie Core & Wood Finish-assortiment gelanceerd, evenals MacNair’s Whisky Blended Malt Scotch. Het harde werk stopt maar niet ... Houdt uw oren en ogen open voor binnenkort meer releases.

Sláinte!

The GlenAllachie wordt geïmporteerd en gedistribueerd door De Monnik Dranken te Oldenzaal. Voor meer info: https://monnik-dranken.nl/nl/

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/139065/glenallachie-15-year-old
9 x
Afbeelding

blaaat
Senior
Senior
Berichten: 191
Lid geworden op: 06 Nov 2017, 22:44

Re: HWF-VBT 11: Sponsor 1: De Monnik Dranken

Ongelezen berichtdoor blaaat » 18 Feb 2020, 23:09

Respect voor de sponsoring :respect :hoedaf
3 x


Terug naar “HWF Virtual Blind Tasting-11”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten