thijs100 schreef:FGG schreef:thijs100 schreef:Ik wil het niet direct eentonig noemen, en echt niet ieder grain is hetzelfde, maar ik durf wel voorzichtig de conclusie te trekken dat grains minder diversiteit hebben dan malt whisky.
Voordeel is dan wel dat, als je van grains houdt, de kans op een 'miskoop' kleiner is. Gaan voor het zekere, geen verrassingen. Da's de andere kant dan.
Meh, voor mij is de diversiteit van whisky juist een groot selling point (misschien wel het grootste), dus dit argument is voor mij niet van toepassing
Na inmiddels ook diverse grains geproefd te hebben (ook buiten deze GT) denk ik wel te herkennen wat je bedoelt.
Maar op zich ook logisch, want al veel minder distilleries waarvan eigen bottelingen uit komen. En als je dan ook nog eens niet kan afwisselen met bijvoorbeeld geturfde mout, dan wordt de spoeling nog dunner.
Ik zie het dan ook maar meer als een extra diversiteit van whisky, en om dan zo nu en dan een avondje op de grains over te gaan, niks mis mee hoor. Want die bij veel grains toch (in meer of mindere mate) herkenbare geuren en smaken vind ik dan wel weer best heel erg aangenaam.
Een paar flessen single grain zou ik er dus best bij willen hebben in de kast.