edwinedje schreef:[...] Uitzonderlijk mooi vind ik de fles zelf / het etiket.... [...]
Daar ben ik het volledig mee eens. De rook voor de naam langs maakt hem helemaal af
edwinedje schreef:[...] Uitzonderlijk mooi vind ik de fles zelf / het etiket.... [...]
Matti schreef:edwinedje schreef:[...] Uitzonderlijk mooi vind ik de fles zelf / het etiket.... [...]
Daar ben ik het volledig mee eens. De rook voor de naam langs maakt hem helemaal af
Matti schreef:edwinedje schreef:[...] Uitzonderlijk mooi vind ik de fles zelf / het etiket.... [...]
Daar ben ik het volledig mee eens. De rook voor de naam langs maakt hem helemaal af
Matti schreef:Zwavel kan allerlei bronnen hebben, maar het is voornamelijk de fermentatie (het vergisten van de wort tot mash) waarin het ontstaat. En meer kopercontact tijdens het destilleren betekent minder zwavel in de new spirit. Dat is ook de reden dat wormtub condensers een zwaveliger spirit opleveren (grote diameter buis = minder kopercontact) dan shell/tube condensers (kleine diameter * veel buisjes = veel kopercontact). Ook de snelheid van stoken heeft invloed, want meer tijd in contact met dezelfde hoeveelheid koper levert meer reactie op en dus minder zwavel in de new spirit.
Willem vd K schreef:Matti schreef:edwinedje schreef:[...] Uitzonderlijk mooi vind ik de fles zelf / het etiket.... [...]
Daar ben ik het volledig mee eens. De rook voor de naam langs maakt hem helemaal af
Grappig dat Serge het daar volgens mij niet helemaal mee eens is. Hij vindt die retro-hype maar "eng"?
Terug naar “HWF Virtuele Blind Tasting-6”
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten