HetWhiskyforum - Virtuele Blind Tasting-5: Algemene info

De vijfde "blinde" forum-proeverij.
Gebruikersavatar
Peat
Site Admin
Site Admin
Berichten: 128
Lid geworden op: 31 Jul 2009, 00:51
Locatie: Lelystad

HetWhiskyforum - Virtuele Blind Tasting-5: Algemene info

Ongelezen berichtdoor Peat » 25 Jan 2014, 23:16

_________________________________________________________________________________________________
____________ Dit bericht is informatief en blijft gesloten - Reacties graag in: VBT-5: Voorbereiding ____________
...en vervolgens in de van toepassing zijnde Sample-x berichten.
Dit bericht wordt frequent aangepast telkens zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

#1 - Great King Street 'Experimental Batch 00-V4', 43%, Compass Box (blend, sherry, 3439 bottles, 0,5L, 2013) Panelproefnotities en onthulling.

#2 - Glen Garioch Highland Single Malt, Vintage 1995/2012 (Batch 10), 1st Fill Bourbon at Cask Strength 55.3%, non chill filtered, 6000 bottles.
Ter beschikking gesteld door Intercaves in de persoon van Henk Koersen. Panelproefnotities en onthulling.

#3

#4

#5

#6

________________________________________________________________________________________________

HWF-VBT5-samples.jpg


Wanneer
We gaan uit van 2 maal per jaar. 1-ste in maart-april en de 2-de in september-oktober(start 2de helft of eind september).

VBT-5 loopt van ±3 MAART tot ±16 APRIL 2014.
Begin van de VBT-5 tasting periode vanaf: de week van 3 maart begint met een uiterste publicatie van sample-1 proefnotities op maandag 10 maart. De onthulling van sample #6 zal dan zijn op 16 april.
Uiterlijke aanlevering proefnotities vóór 20:00 uur op: 10, 17, 24 en 31 maart en 7 en 14 april.
Let wel dit zijn de maandagen waarop inzending van de panelproefnotities sluit om 20:00uur. Discussie is er vanaf ± één week er voor en één week er ná.


Wie?
We gaan uit van maximaal 42 deelnemers. We gaan er van uit dat iedereen forumactief tijdens de VBT-periode. Als je schroomt of geen zin hebt proefnotities in te sturen maken we daar geen punt van. Zie de discussie daarover. Boven 42 komt er een reservelijst maar de kans op afvallers is klein.

Wat?
De VBT-set bestaat uit 6 samples van 50 ml whisk(e)y. De sampleflesje hebben een garantiesluiting en zijn groot 60 ml, rond van vorm en van transparant glas. Prima en veelvuldig herbruikbaar met een grote halsopening (DIN28).
Kosten €43,- per proefset. De VBT-sets worden als pakketpost verzonden, voor zowel België als Nederland inclusief Track & Trace (her-distributie in België).

Er is commerciële sponsoring voor ten minste één (max. twee) passende expressie(s) :yes Ná het demasqué zal dat extra vermeld worden in: HetWhiskyforum - Virtuele Blind Tasting sponsors: Met dank aan... Dit zal dus één of maximaal twee van de zes samples zijn zodat de gemiddelde flesprijs aanzienlijk hoger kan liggen.

Hoe?
Zie HetWhiskyforum - Virtuele Blind Tasting: Hoe werkt het ?

Organisatie: Het Whisky forum beheer in de vorm van mijn persoon Piet (achter de schermen m.b.t. betaling, ontvangen/plaatsen noties etc. via PB Peat e.e.a. afhankelijk van mijn rol).

Sluiting voor inzenden van je notities is telkens op Maandagavond 20:00. Indien gewenst je bevindingen graag voor sluiting per PB sturen aan Peat JayDie. Het demasqué vindt telkens uiterlijk plaats op Woensdagavond. Kan eerder zijn, mede afhankelijk van de activiteit.

Kijk voor aanwijzingen onderin: HetWhiskyforum Virtuele blind tasting: Hoe werkt het. Let wel inzenden van je proefnotities is geheel vrijblijvend, het mag het is leuk maar het hoeft niet. Dat geldt ook voor het formaat. Los van de proefnotities gaan we er vanuit dat alle deelnemers wel forum-actief zijn m.b.t. de VBT.

Gerelateerde onderwerpen:
Dat zijn eigenlijk alle onderwerpen in HWF Virtuele Blind Tasting-5 en bijna alle onderwerpen, die er op enig moment zijn, in het forum één niveau hoger: Het Whisky forum Nosing & Tastings dan wel proeverijen.

In HWF Virtuele blind tasting-5: Conclusies en afsluiting (dit wordt een hyperlink) staat ook de "De lekkerste twee" poll die een snel beeld geeft van de toppers.


Status:
Inschrijving: OPEN ±22:00 24 jan 2014. GESLOTEN (alles weg) op 10 februari.
Betalingen voldaan op: 7 Feb (op de laatste inschrijving na) op 11 feb.
Pakketten verzonden op:
- 7 feb. Belgie één doos (9 stuks) -> 12 feb. Köln
- xx feb. Nederland
All pakketten ontvangen op:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
0 x

Gebruikersavatar
JayDie
Moderator
Moderator
Berichten: 6756
Lid geworden op: 31 Jul 2009, 19:49
Locatie: Gennep

Re: HetWhiskyforum - Virtuele Blind Tasting-5: Algemene info

Ongelezen berichtdoor JayDie » 22 Mar 2014, 13:55

Een belangrijke wijziging!
Ik val gelijk met de deur in huis.

Via de vrouw van Piet kreeg ik te horen dat het momenteel vanwege gezondheidsredenen niet goed gaat met Piet. Hij is niet in staat de VBT - tot nadere order - verder te leiden, laat staan achter de PC te kruipen.

Wat betekent dit?
De proefnotities zullen vanaf nu (dat is vanaf en inclusief sample 3) naar mij (JayDie) verzonden worden, ik zal de notities plaatsen en het sample onthullen. Ik probeer de procedure en tijden aan te houden zoals Piet ze hanteerde.

Heb je je notitie van sample 3 al naar Peat verzonden, stuur deze dan nog even door naar mij.

Dus niet alleen Piet weet de inhoud?
Nee, sinds vanmorgen niet meer. Ik heb de inhoud van de samples opgeschreven en probeer ze snel te vergeten en pak ze er alleen bij als ik ze publiceer. Zo blijft het voor mij toch nog een beetje blind! Mijn notitie zal ik later plaatsen.

En nu?
Ik zal jullie - in overleg met Piet - ook op de hoogte houden!
0 x
Slainte Mhath ([Slawncha-Va]), John

Afbeelding / Hobbybrouwer / Untappd / Hobbybrouwerij Jusk!


Terug naar “HWF Virtuele Blind Tasting-5”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten