(Dat de Toki vervolgens ook nog eens een 7 krijgt, vind ik helemaal opvallend, zelfs binnen de context van het budgetprijskaartje en het feit dat de whisky grotendeels wordt neergezet als ingrediënt voor o.a. highballs.)
Het vertoog gaat verder in de comments:
Fortunately, the Japanese whisky cognoscenti have sussed which makers (Chichibu, Eigashima, Kirin, Mars, Suntory, Nikka) are distilling malt whisky in Japan, versus the ones buying and re-bottling anonymous Scottish malt (Kurayoshi, Golden Horse), or selling Shochu as “rice whisky” (Fukano, Ohishi).
Having been introduced two summers ago in the U.S., Toki is now de-rigeur on the bar shelves of your hip establishments of choice. It seems that Hibiki Japanese Harmony was too dear to mix profitably into cocktails, so they rolled out Toki for your economical barman looking to capitalize on the Japanese whisky fad.
To be honest, if I could I’d just throw all of my money at Chichibu, because let’s face it, that’s where some of the world’s most amazing spirit is being made.
Krijg hierdoor nou wel zin om onderzoek te doen naar die Chichibu-whisky's!