In Bourbon gekonfijte uien

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Gebruikersavatar
Maldhyr
Actief lid
Actief lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 22 Mar 2015, 23:51
Locatie: Hoogeveen

In Bourbon gekonfijte uien

Ongelezen berichtdoor Maldhyr » 01 Mei 2015, 22:12

Iedereen kent vast wel de klassieker van rosbief met gekarameliseerde balsamico uitjes (en anders pm je me maar). Dit bijgerecht leent zich fantastisch bij een mooi stukje rib eye van de Weber of een ander mooi smaakvol stuk rund.

Nodig (+/- 4 pers.):
• 250 gr. rode uien, grof gesneden
• 50 ml. Maple Syrup
• Een paar flinke scheuten Bourbon (+/- 20 + 10 ml)
• Eetlepel boter
• 25 ml Balsamico azijn (rood)
• Cayene peper, kaneel en piment (minder dan een halve theelepel)
___________________________
• Smelt in aan pan de boter en de maple syrup tot het stroperig wordt.
• Voeg de uien toe en sauteer voor een paar minuutjes op middelhoog vuur.
• Voeg de kruiden naar smaak toe (in gelijke hoeveelheden om te beginnen) en de balsamico azijn.
• Voeg vervolgens een scheut Bourbon toe en zet het vuur op laag.
• Laat de uien nu rustig konfijten tot ze gaar zijn.
• Roer zo nu en dan even rustig door.
• Je kunt naar smaak bij kruiden of eventueel nog wat extra bruine suiker of maple syrup toe voegen om e.e.a. nog zoeter te krijgen. (al naar gelang je smaak en voorkeur)
• Vlak voor het opdienen een laatste scheutje bourbon toevoegen om de smaak naar boven te halen.

(gerecht is dankzij het konfijten zeker een weekje houdbaar in de koelkast wanneer je het direct wegzet in een pot.)
4 x

Gebruikersavatar
Tomh
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1271
Lid geworden op: 16 Mar 2014, 12:45
Locatie: Nijmegen

Re: In Bourbon gekonfijte uien

Ongelezen berichtdoor Tomh » 02 Mei 2015, 00:08

Klinkt (heel) goed!! :duimop bedankt voor het delen, ga ik zeker een keer maken.
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Willem vd K
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1302
Lid geworden op: 23 Jan 2013, 15:34
Locatie: Nijkerk, Gld

Re: In Bourbon gekonfijte uien

Ongelezen berichtdoor Willem vd K » 02 Mei 2015, 08:20

Ik krijg er trek van! :goedgedaan
0 x
BAM! - ook op Facebook


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast