Kamado vs Sous Vide Challenge

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 20 Mar 2021, 16:21

Wouter1981 schreef:Overigens beweer ik nergens dat je niet heerlijk kan eten van een Kamado.
Deze challenge kent straks alleen maar winnaars.


Ik beweer ook niet dat je in een sous vide niet heerlijke dingen kunt bereiden...
Ik gebruik ‘m zelf best veel voor vis, met name kabeljauw, een uur of 5/6 op 45 graden is echt voortreffelijk en dat haal je nergens anders mee.
Ribeye heb ik er ook wel in bereid, maar ik mis die bite en de subtiele rooksmaak die zo kenmerkend is voor een Kamado. Spareribs ook geprobeerd, dat vond ik echt niks, ook geen bite.
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1876
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 20 Mar 2021, 16:36

Oogadal schreef:Spareribs ook geprobeerd, dat vond ik echt niks, ook geen bite.


Och man. Doen we die ook meteen. Iberico spareribs, peper, zout, knoflookpoeder, 36u 67 graden. Puurder krijg je het niet.
Weg met de rub waardoor je eigenlijk alleen maar de buitenkant proeft en niets meer van het vlees zelf.
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1876
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 20 Mar 2021, 16:41

Oogadal schreef: de subtiele rooksmaak

Dat is inderdaad het enige. Ben wel van plan eens te gaan spelen met koud roken en daarna sous vide.
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
Reichenbach
Moderator
Moderator
Berichten: 4099
Lid geworden op: 11 Feb 2017, 18:53
Locatie: Een aanzienlijk dorp

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Reichenbach » 20 Mar 2021, 16:46

gerritbakker57 schreef:Ik ben overigens een twee Mechelse koekoeken aan het bereiden in een mooie Creuset pan, ..
Ik eerst denken dat je onlangs de Vlaamse bossen had afgestroopt. Ben ik vanmiddag op jacht gegaan in de Makro en ligt er bij mij ook een koekoek op bereiding te wachten.
2 x
"Een fles in de week?" - "O nee dokter dat haal ik niet... Een week"

Gebruikersavatar
Cask1988
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3767
Lid geworden op: 11 Dec 2018, 20:14

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Cask1988 » 20 Mar 2021, 17:01

:P the challenge is on! Wie worden er allen uitgenodigd voor het jury panel? :bigsmile

Sous vide heb ik persoonlijk geen ervaring mee dus over de kwaliteit van t resultaat kan ik dan ook geen onderbouwde mening geven maar ik geloof direct dat het hele mooie resultaten geeft.

Wel vind ik het aan de voorkant toch wat suf klinken (sorry :oops: ). Kort door de bocht ‘pleurt uw stukkie vlees in de vacuum machine, daarna in warm water en wacht op de kookwekker’. Het zal ongetwijfeld niet zo zwart wit zijn maar zet daar het toch wat ‘mannelijker’ ogende ‘spelen met vuur, temperatuur goed instellen, vieze klauwen van de komen, rookhout gebruiken, glacen of affakkelen en ondertussen een goed glas whisky en een sigaar in de buitenlucht bij enz enz enz’ tegenover en m’n voorkeur gaat toch wel uit naar het laatste :bigsmile
Laatst gewijzigd door Cask1988 op 20 Mar 2021, 17:17, 1 keer totaal gewijzigd.
2 x
Afbeelding
________________________________________
Whisky, what else? Well eh… A good cigar, big chunks of meat on a smoker bbq, a smoldering campfire and some good music to go with it for example?

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 20 Mar 2021, 17:12

Wouter1981 schreef:
Oogadal schreef: de subtiele rooksmaak

Dat is inderdaad het enige. Ben wel van plan eens te gaan spelen met koud roken en daarna sous vide.


Al een keer geprobeerd, geen succes. Je sluit de rook op in die zak en dat geeft geen fijn resultaat. Hele rare nasmaak.
Wellicht dat normaal uurtje in de rookton op 90 graden en dan in de zak een beter resultaat geeft. Na dat uurtje is die sparerib net aan op de temperatuur van je sous vide, als ie dat al haalt. Zou ik eerder proberen als koud roken.
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Perry Veenendaal
Senior
Senior
Berichten: 289
Lid geworden op: 12 Nov 2014, 20:50

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Perry Veenendaal » 20 Mar 2021, 18:49

Kan ik ook meedoen met mijn plaatselijk wereldberoemde recept van buikspek?
3 x

Gebruikersavatar
Cask1988
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3767
Lid geworden op: 11 Dec 2018, 20:14

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Cask1988 » 20 Mar 2021, 18:52

Perry Veenendaal schreef:Kan ik ook meedoen met mijn plaatselijk wereldberoemde recept van buikspek?

Ja hoor. Om te beginnen mag je jouw recept wel delen hier :bigsmile Ben benieuwd hoe jij m maakt!
1 x
Afbeelding
________________________________________
Whisky, what else? Well eh… A good cigar, big chunks of meat on a smoker bbq, a smoldering campfire and some good music to go with it for example?

Anton
Senior
Senior
Berichten: 221
Lid geworden op: 31 Jan 2020, 22:58

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Anton » 20 Mar 2021, 19:00

Hier wordt de SV regelmatig gebruikt. Beste kipfilet ooit! Al blijft het vuurtje stoken en lekker stinken naar houtskool nog altijd het leukste :D .
0 x

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Mikser » 20 Mar 2021, 19:20

Dit gaat de goede kant op... we hebben al verschillende rib-eye, vis en buikspek op verschillende wijze klaargemaakt :hoera

Ik zal me dan opofferen voor de kippenvleugeltjes op 3 verschillende wijze... wel in de smoker en (medium) low en slow :bigsmile
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
squaadgras
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3944
Lid geworden op: 21 Jun 2015, 23:04

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor squaadgras » 20 Mar 2021, 20:22

En dan maak ik wel gemarineerde B-merk supermarkt speklappen uit het tosti-ijzer. En een balletje kiekeboe van Eurokok Martin. Iemand wellicht ook nog trek in zijn Jordaanse haringsalade? Alles smaakt daarna zovéél beter...
2 x
2 ∞ & →

MikerG
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 834
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 13:31

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor MikerG » 20 Mar 2021, 20:42

mannen, hou is ff op!
krijg hier partijtje trek van niet normaal...
:bigsmile :P
3 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
jeffreybut
Actief lid
Actief lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 31 Dec 2020, 16:08

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor jeffreybut » 21 Mar 2021, 16:03

Weet niet of er nog plek is maar ik kan hele lekkere knakworsten maken :bigsmile
1 x

Gebruikersavatar
Cask1988
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3767
Lid geworden op: 11 Dec 2018, 20:14

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Cask1988 » 21 Mar 2021, 17:02

jeffreybut schreef:Weet niet of er nog plek is maar ik kan hele lekkere knakworsten maken :bigsmile

:P :P :P als dat geen culinair organisme wordt :bigsmile wat een heerlijke grap na al dat serieuze bbq en sous vide geweld!
0 x
Afbeelding
________________________________________
Whisky, what else? Well eh… A good cigar, big chunks of meat on a smoker bbq, a smoldering campfire and some good music to go with it for example?

Gebruikersavatar
jeffreybut
Actief lid
Actief lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 31 Dec 2020, 16:08

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor jeffreybut » 21 Mar 2021, 18:21

Bedankt :cool:

Maar alle gekheid op een stokkie, wij gaan geregeld culinair uiteten. Dus durf wel te stellen dat ik vrij bekend met alle verschillende bereidingen van de luxure stukjes vlees. Maar om te zeggen dat de een beter is dan de ander is denk ook afhankelijk van smaak. Zoals eigelijk met zoveel dingen.

Is bijvoorbeeld een Lamborghini beter dan een Ferrari? Voor de ene wel en voor de ander niet. Feit blijft dat ze beide kwaliteit leveren en dus bij veel mensen in de smaak vallen.

Besef me nu dat het eigelijk hetzelfde is als met whisky. Smaak blijft toch afhankelijk van de persoon. Ik zelf goed kan genieten van zowel de sous vide bereiding als de BBQ bereiding.
1 x


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten