Kamado vs Sous Vide Challenge
-
- Top bijdrager
- Berichten: 769
- Lid geworden op: 25 Feb 2017, 14:45
- Locatie: Elburg
-
- (Whisky)Professional
- Berichten: 4883
- Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
- Locatie: Drenthe
-
- Senior
- Berichten: 273
- Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04
Re: Beleggen in Whisky
Oogadal schreef:Maar ik neem de challenge post Corona graag aan hoor; jij met je bak water en ik met de Kamado...
Kan je even een nieuw draadje openen voor deze tasting? I'm in !!!!
1 x
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1876
- Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
-
- Senior
- Berichten: 221
- Lid geworden op: 31 Jan 2020, 22:58
Re: Beleggen in Whisky
Oogadal schreef:
ik steek graag m’n vuur aan en ben de hele dag lekker aan het prutsen om de temperatuur optimaal te houden.
Moet je toch eens je kamado wat beter leren kennen . Als ik eenmaal op de gewenste temperatuur ben dan kan ik echt wel een paar uurtjes het huis verlaten .
0 x
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1729
- Lid geworden op: 06 Sep 2014, 21:32
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1729
- Lid geworden op: 06 Sep 2014, 21:32
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Ik ben overigens een twee Mechelse koekoeken aan het bereiden in een mooie Creuset pan, gewoon 3 uur garen op lage temperatuur. Een beetje zoals mijn moeder vroeger op een petroleumstel
0 x
-
- Senior
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 24 Jul 2020, 09:44
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer
1 x
-
- (Whisky)Professional
- Berichten: 4883
- Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
- Locatie: Drenthe
Re: Beleggen in Whisky
Anton schreef:Oogadal schreef:
ik steek graag m’n vuur aan en ben de hele dag lekker aan het prutsen om de temperatuur optimaal te houden.
Moet je toch eens je kamado wat beter leren kennen . Als ik eenmaal op de gewenste temperatuur ben dan kan ik echt wel een paar uurtjes het huis verlaten .
Sssssttt! Tuurlijk, mits je fatsoenlijke houtskool neemt, maar dat doet denk ik iedereen die een Kamado heeft toch wel. Anders had je wel een Jakujaku gekocht met Bonfire houtskool...
2 x
-
- (Whisky)Professional
- Berichten: 4883
- Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
- Locatie: Drenthe
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Nikola schreef:Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer
57 graden???? T*ring. Typefoutje hoop ik..?
Als ik Australische ribeye heb dan 4 cm dik, aangrillen en daarna naar de ‘koude’ kant. Maar voor mij gaat ie er af bij 46-48 kerntemp.
0 x
-
- (Whisky)Professional
- Berichten: 4883
- Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
- Locatie: Drenthe
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
gerritbakker57 schreef:Ik ben overigens een twee Mechelse koekoeken aan het bereiden in een mooie Creuset pan, gewoon 3 uur garen op lage temperatuur. Een beetje zoals mijn moeder vroeger op een petroleumstel
Lekker hoor. Daar is een Creuset perfect voor! De associatie met een petroleum stelletje ken ik ook nog wel, mijn moeder maakt er nog steeds de stoofpeertje op!
1 x
-
- Senior
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 24 Jul 2020, 09:44
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Oogadal schreef:Nikola schreef:Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer
57 graden???? T*ring. Typefoutje hoop ik..?
Als ik Australische ribeye heb dan 4 cm dik, aangrillen en daarna naar de ‘koude’ kant. Maar voor mij gaat ie er af bij 46-48 kerntemp.
Dat zou ik niet durven
0 x
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1876
- Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
57 vind ik ook wat hoog, bij mij gaat ie op 54. En ook minimaal een uurtje langer, maar dat ligt aan de dikte van de steak. Bavette of longhaas heeft bijvoorbeeld wel genoeg aan 2u.
Je kan de temperaturen echter niet zo 1 op 1 vergelijken.
Edwin, jij houd de kerntemperatuur op 48 omdat de buitenkant veel hoger is en je daarom dus moet middelen om het stuk als geheel niet te haar te laten worden.
De kern is 48 graden, daaromheen zit je op 55, de buitenkant gaat richting de 65. (zijn geen exacte temperaturen, maar geeft je wel een beeld. Dus laten we niet gaan kommaneuken)
Je zit dat ook als je het stuk doormidden snijd. Hij gaat van rood naar rose, naar bruin.
Bij sous vide is het gehele stuk, van kern tot buitenkant exact dezelfde temperatuur.
De maillardreactie krijg je vervolgens dankzij het afbranden. Op die manier pak je echt maar de buitenkant en gaart hij niet door. Als je die laatste stap in een pan doet ben je het hele effect kwijt en slaat hij door.
Je kan de temperaturen echter niet zo 1 op 1 vergelijken.
Edwin, jij houd de kerntemperatuur op 48 omdat de buitenkant veel hoger is en je daarom dus moet middelen om het stuk als geheel niet te haar te laten worden.
De kern is 48 graden, daaromheen zit je op 55, de buitenkant gaat richting de 65. (zijn geen exacte temperaturen, maar geeft je wel een beeld. Dus laten we niet gaan kommaneuken)
Je zit dat ook als je het stuk doormidden snijd. Hij gaat van rood naar rose, naar bruin.
Bij sous vide is het gehele stuk, van kern tot buitenkant exact dezelfde temperatuur.
De maillardreactie krijg je vervolgens dankzij het afbranden. Op die manier pak je echt maar de buitenkant en gaart hij niet door. Als je die laatste stap in een pan doet ben je het hele effect kwijt en slaat hij door.
1 x
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1876
- Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Overigens beweer ik nergens dat je niet heerlijk kan eten van een Kamado.
Deze challenge kent straks alleen maar winnaars.
Deze challenge kent straks alleen maar winnaars.
1 x
-
- Whisk(e)y goeroe
- Berichten: 1706
- Lid geworden op: 30 Okt 2013, 16:32
Re: Kamado vs Sous Vide Challenge
Als we straks een live HWF-tasting kunnen doen, verzorgen Ed en Wouter de catering
Krijg haast Maltstock flashbacks hier...
Soms toch jammer dat ik vegetariër ben
Krijg haast Maltstock flashbacks hier...
Soms toch jammer dat ik vegetariër ben
3 x
Terug naar “Spijs en drank en Whisky”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast