Kamado vs Sous Vide Challenge

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Gebruikersavatar
dannyp44
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 769
Lid geworden op: 25 Feb 2017, 14:45
Locatie: Elburg

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor dannyp44 » 19 Mar 2021, 22:02

En ik offer me wel op om jury te zijn ...
2 x

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 19 Mar 2021, 22:25

Dat kan niet anders als een gezellige middag worden... :P
1 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Mikser » 19 Mar 2021, 23:48

Oogadal schreef:Maar ik neem de challenge post Corona graag aan hoor; jij met je bak water en ik met de Kamado... ;)


Kan je even een nieuw draadje openen voor deze tasting? I'm in !!!! :hoera
1 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1876
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 20 Mar 2021, 07:15

Challenge accepted
1 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Anton
Senior
Senior
Berichten: 221
Lid geworden op: 31 Jan 2020, 22:58

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Anton » 20 Mar 2021, 11:54

Oogadal schreef:
ik steek graag m’n vuur aan en ben de hele dag lekker aan het prutsen om de temperatuur optimaal te houden.


Moet je toch eens je kamado wat beter leren kennen :D. Als ik eenmaal op de gewenste temperatuur ben dan kan ik echt wel een paar uurtjes het huis verlaten :duimop .
0 x

Gebruikersavatar
gerritbakker57
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1729
Lid geworden op: 06 Sep 2014, 21:32

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor gerritbakker57 » 20 Mar 2021, 13:19

leuk nieuw draadje! Hier ga ik zeker veel leren :smullen
1 x

Gebruikersavatar
gerritbakker57
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1729
Lid geworden op: 06 Sep 2014, 21:32

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor gerritbakker57 » 20 Mar 2021, 13:25

Ik ben overigens een twee Mechelse koekoeken aan het bereiden in een mooie Creuset pan, gewoon 3 uur garen op lage temperatuur. Een beetje zoals mijn moeder vroeger op een petroleumstel :smullen
0 x

Nikola
Senior
Senior
Berichten: 376
Lid geworden op: 24 Jul 2020, 09:44

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Nikola » 20 Mar 2021, 14:49

Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels :respect
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer :hoedaf
1 x

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 20 Mar 2021, 15:23

Anton schreef:
Oogadal schreef:
ik steek graag m’n vuur aan en ben de hele dag lekker aan het prutsen om de temperatuur optimaal te houden.


Moet je toch eens je kamado wat beter leren kennen :D. Als ik eenmaal op de gewenste temperatuur ben dan kan ik echt wel een paar uurtjes het huis verlaten :duimop .


Sssssttt! Tuurlijk, mits je fatsoenlijke houtskool neemt, maar dat doet denk ik iedereen die een Kamado heeft toch wel. Anders had je wel een Jakujaku gekocht met Bonfire houtskool...
2 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 20 Mar 2021, 15:24

Nikola schreef:Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels :respect
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer :hoedaf


57 graden???? T*ring. Typefoutje hoop ik..?
Als ik Australische ribeye heb dan 4 cm dik, aangrillen en daarna naar de ‘koude’ kant. Maar voor mij gaat ie er af bij 46-48 kerntemp.
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4883
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 20 Mar 2021, 15:28

gerritbakker57 schreef:Ik ben overigens een twee Mechelse koekoeken aan het bereiden in een mooie Creuset pan, gewoon 3 uur garen op lage temperatuur. Een beetje zoals mijn moeder vroeger op een petroleumstel :smullen


Lekker hoor. Daar is een Creuset perfect voor! De associatie met een petroleum stelletje ken ik ook nog wel, mijn moeder maakt er nog steeds de stoofpeertje op!
1 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Nikola
Senior
Senior
Berichten: 376
Lid geworden op: 24 Jul 2020, 09:44

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Nikola » 20 Mar 2021, 15:45

Oogadal schreef:
Nikola schreef:Ik heb vorige wekend stuk ribeye van blackangus vlees.
Trouwens hoef niet te duur te zijn. Ongeweer 300 g met sous vide klaar gemaakt. 2 uur op 57C. Hemels :respect
En afsluiten met glaasje Port Charlotte.
Wat wil men nog meer :hoedaf


57 graden???? T*ring. Typefoutje hoop ik..?
Als ik Australische ribeye heb dan 4 cm dik, aangrillen en daarna naar de ‘koude’ kant. Maar voor mij gaat ie er af bij 46-48 kerntemp.



Dat zou ik niet durven :P
0 x

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1876
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 20 Mar 2021, 15:51

57 vind ik ook wat hoog, bij mij gaat ie op 54. En ook minimaal een uurtje langer, maar dat ligt aan de dikte van de steak. Bavette of longhaas heeft bijvoorbeeld wel genoeg aan 2u.

Je kan de temperaturen echter niet zo 1 op 1 vergelijken.

Edwin, jij houd de kerntemperatuur op 48 omdat de buitenkant veel hoger is en je daarom dus moet middelen om het stuk als geheel niet te haar te laten worden.
De kern is 48 graden, daaromheen zit je op 55, de buitenkant gaat richting de 65. (zijn geen exacte temperaturen, maar geeft je wel een beeld. Dus laten we niet gaan kommaneuken)
Je zit dat ook als je het stuk doormidden snijd. Hij gaat van rood naar rose, naar bruin.

Bij sous vide is het gehele stuk, van kern tot buitenkant exact dezelfde temperatuur.
De maillardreactie krijg je vervolgens dankzij het afbranden. Op die manier pak je echt maar de buitenkant en gaart hij niet door. Als je die laatste stap in een pan doet ben je het hele effect kwijt en slaat hij door.
1 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1876
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 20 Mar 2021, 15:53

Overigens beweer ik nergens dat je niet heerlijk kan eten van een Kamado.
Deze challenge kent straks alleen maar winnaars.
1 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Harrie
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1706
Lid geworden op: 30 Okt 2013, 16:32

Re: Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Harrie » 20 Mar 2021, 16:10

Als we straks een live HWF-tasting kunnen doen, verzorgen Ed en Wouter de catering ;)
Krijg haast Maltstock flashbacks hier...

Soms toch jammer dat ik vegetariër ben
3 x
Afbeelding


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast