Kamado vs Sous Vide Challenge

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Kamado vs Sous Vide Challenge

Ongelezen berichtdoor Mikser » 16 Mar 2021, 20:43

Nieuw onderwerp op verzoek van Edwin (Oogadal)
Oogadal schreef:Alsof je een kilo Wagyu grade 10 koopt en ‘t dan gewoon weigert te eten...


:offtopic of net ook niet.... Wagyu is stevig overroepen mijn gedacht :roll:
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 16 Mar 2021, 21:12

Voor t geld; ja. Maar wel erg lekker, mits correct bereid.. :bigsmile
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Mikser » 16 Mar 2021, 21:22

Oogadal schreef:... mits correct bereid..


Low and slow... mijn favoriet voor elk stukje kwaliteitsvlees :bigsmile
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 16 Mar 2021, 22:48

Mikser schreef:
Oogadal schreef:... mits correct bereid..


Low and slow... mijn favoriet voor elk stukje kwaliteitsvlees :bigsmile



:P
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Mikser » 16 Mar 2021, 23:27

Oogadal schreef: :P


Zo zie je maar weer dat smaken verschillen :duimop
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 17 Mar 2021, 10:00

Mikser schreef:
Oogadal schreef: :P


Zo zie je maar weer dat smaken verschillen :duimop


Je was dus echt serieus dat je een Wagyu ribeye low & slow zou doen..??? :o

Dan snap ik wel dat je Wagyu overrated vindt ja...
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Mikser » 17 Mar 2021, 10:13

Oogadal schreef:
Je was dus echt serieus dat je een Wagyu ribeye low & slow zou doen..???


Yep, reverse sear... ik vond hem dan beter dan rechtstreeks op de grill.

Maar laat ons eerlijk zijn er zijn andere stukken vlees die zowel veel meer smaak hebben als veel minder kosten (al dan niet dry aged).
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 17 Mar 2021, 21:11

Mikser schreef:
Oogadal schreef:
Je was dus echt serieus dat je een Wagyu ribeye low & slow zou doen..???


Yep, reverse sear... ik vond hem dan beter dan rechtstreeks op de grill.

Maar laat ons eerlijk zijn er zijn andere stukken vlees die zowel veel meer smaak hebben als veel minder kosten (al dan niet dry aged).


Eens. Maar een Wagyu doe je correct in een skillet. :bigsmile
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Mikser
Senior
Senior
Berichten: 273
Lid geworden op: 08 Dec 2020, 17:04

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Mikser » 17 Mar 2021, 21:58

Oogadal schreef:. Maar een Wagyu doe je correct in een skillet. :bigsmile


Volgens de algemene regels :respect
Maar beetje experimenteren kan nooit kwaad... is zoals wel of geen drupje water toevoegen aan je dram :duimop
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 17 Mar 2021, 22:05

Met een stuk vlees van 100 euro ga ik op zeker :dancing
1 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1874
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 19 Mar 2021, 18:10

Oogadal schreef:
Mikser schreef:
Oogadal schreef:
Je was dus echt serieus dat je een Wagyu ribeye low & slow zou doen..???


Yep, reverse sear... ik vond hem dan beter dan rechtstreeks op de grill.

Maar laat ons eerlijk zijn er zijn andere stukken vlees die zowel veel meer smaak hebben als veel minder kosten (al dan niet dry aged).


Eens. Maar een Wagyu doe je correct in een skillet. :bigsmile


Alles wordt beter Sous Vide.
Een mooi stuk Simmentaler bereid in de sous vide is beter dan een stuk wagyu op hoog vuur.
Een mooi stuk wagyu in de sous vide daarentegen.... Mijn god overtreffende trap!
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 19 Mar 2021, 20:12

Sous vide is voor mensen die short cuts nemen... Prima voor heel veel, maar een pracht ribeye sous vide; :nono

Zoals een bekend forummer ooit zei; BBQ en is net als whisky drinken; als je er geen tijd voor hebt moet je er niet aan beginnen....
0 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!

Daveen
Senior
Senior
Berichten: 203
Lid geworden op: 04 Aug 2015, 16:27
Locatie: IJsselstein

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Daveen » 19 Mar 2021, 20:49

Lijkt mij toch dat bbq'en en grillen meer een shortcut is. Dat sousvide duurt mij echt te lang. Dan leg ik het toch liever op de bbq... Die ik trouwens niet eens heb.
Dus dan maar thuisbezorgd.nl. Dat zou ik omdenken/workaround noemen.
1 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1874
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 19 Mar 2021, 20:54

Oogadal schreef:Sous vide is voor mensen die short cuts nemen... Prima voor heel veel, maar een pracht ribeye sous vide; :nono

Zoals een bekend forummer ooit zei; BBQ en is net als whisky drinken; als je er geen tijd voor hebt moet je er niet aan beginnen....


Short cut?!
Heeft niets met short cuts te maken. Ik hou van koken, besteed er veel tijd aan en neem nergens een sluiproute ten koste van het resultaat.
Sous vide houdt de smaak in het product en gaat tot op het exacte punt wat jij wil.
Een mooi stuk vlees verdient dat ook.

Verder ben je vooraf en tijdens het afmaken meer tijd kwijt dan wanneer jij je prachtige stukje vlees van 100 euro op hoop van zegen in de fik steekt.

Het is ff wat meer dan alleen die rookworst 10 minuten in een pannetje heet water leggen.
Wat dat betreft is sous vide op veel punten best te vergelijken met bbq overigens en ik sta dan ook volledig achter de lijfspreuk van Peter.

Wagyu short ribs 48u sous vide op 62 graden. Ik zeg 97pnt.
Sous vide is eigenlijk net als whisky drinken. Als je er geen tijd voor hebt, moet je er niet aan beginnen.
1 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
WhiskyDudes
(Whisky)Professional
(Whisky)Professional
Berichten: 4766
Lid geworden op: 24 Feb 2015, 09:06
Locatie: Drenthe

Re: Beleggen in Whisky

Ongelezen berichtdoor WhiskyDudes » 19 Mar 2021, 21:44

Wouter1981 schreef:
Oogadal schreef:Sous vide is voor mensen die short cuts nemen... Prima voor heel veel, maar een pracht ribeye sous vide; :nono

Zoals een bekend forummer ooit zei; BBQ en is net als whisky drinken; als je er geen tijd voor hebt moet je er niet aan beginnen....


Short cut?!
Heeft niets met short cuts te maken. Ik hou van koken, besteed er veel tijd aan en neem nergens een sluiproute ten koste van het resultaat.
Sous vide houdt de smaak in het product en gaat tot op het exacte punt wat jij wil.
Een mooi stuk vlees verdient dat ook.

Verder ben je vooraf en tijdens het afmaken meer tijd kwijt dan wanneer jij je prachtige stukje vlees van 100 euro op hoop van zegen in de fik steekt.

Het is ff wat meer dan alleen die rookworst 10 minuten in een pannetje heet water leggen.
Wat dat betreft is sous vide op veel punten best te vergelijken met bbq overigens en ik sta dan ook volledig achter de lijfspreuk van Peter.

Wagyu short ribs 48u sous vide op 62 graden. Ik zeg 97pnt.
Sous vide is eigenlijk net als whisky drinken. Als je er geen tijd voor hebt, moet je er niet aan beginnen.


Ach, we dwalen af, maar voor mij is sous vide voor mensen die een stuk vlees/vis vacuüm trekken, het in een constante temperatuur water flikkeren, de hele dag wat anders gaan doen en het na 8 of 12 uur uit die bak water trekken en dan blij zijn met het resultaat. Da’s aan mij niet besteed, ik steek graag m’n vuur aan en ben de hele dag lekker aan het prutsen om de temperatuur optimaal te houden onder het genot van een biertje of een whisky. Sous vide = helemaal niet als whisky drinken want je kunt gewoon de hele dag weg terwijl je short ribs liggen te garen op die strak ingestelde temperatuur die elke aap in had kunnen stellen. Ik mis bij sous vide juist de bite die je bij BBQ’en dus wel hebt, plus de subtiele rooksmaak. Je hoort vaak dat mensen spareribs sous vide doen en er dan fake rooksmaak aan toevoegen; I rest my case. Totale armoe. Staat voor mij gelijk aan spareribs voorkoken.
Maar ik neem de challenge post Corona graag aan hoor; jij met je bak water en ik met de Kamado... ;)
2 x
Whiskydudes
Whiskydudes Facebook
Life is too short to drink shitty Scotch!


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten