Spare Ribs

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Gebruikersavatar
Nino
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 Jan 2015, 11:45
Locatie: Drenthe

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Nino » 16 Aug 2017, 16:12

dunkingdutchman schreef:
Nino schreef:
JvR schreef:
Ik zou eerst koken in een marinade en daarna grillen met een rub eroverheen op basis van whisky.

Gekookte spareribs.... Serieus?


Koken in marinade is puur om gaarheid te verkrijgen en smaak al wat in het vlees te laten trekken. Het vlees droog zo niet onnodig uit waardoor het malse blijft.

Ben niet zo van de shortcuts.
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 16:12

Dit is nergens voor nodig. Verpest je ribs alleen. en droog worden ze nooit als je het goed doet.
Ik wil je best serieus advies geven hoor. Maar dan moet ik wel weten op welke manier je van plan bent ze klaar te maken.
Want daar hangt veel van af.

Edit:

Rub op basis van whisky bestaat niet. Rub is een mengeling van droge kruiden.
0 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1536
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 16 Aug 2017, 16:14

Spareribs gewoon low en slow in de oven of op de bbq.
Denk maar zo, het is net als met whisky, als je haast hebt moet je er niet aan beginnen..
2 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding
https://www.instagram.com/wonderingwhisky/

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 16:14

Wouter1981 schreef:Spareribs gewoon low en slow in de oven of op de bbq.
Denk maar zo, het is net als met whisky, als je haast hebt moet je er niet aan beginnen..


Met jou kan ik praten.
1 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

dunkingdutchman
Actief lid
Actief lid
Berichten: 66
Lid geworden op: 11 Mar 2016, 16:55

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor dunkingdutchman » 16 Aug 2017, 16:22

Peter87 schreef:Dit is nergens voor nodig. Verpest je ribs alleen. en droog worden ze nooit als je het goed doet.
Ik wil je best serieus advies geven hoor. Maar dan moet ik wel weten op welke manier je van plan bent ze klaar te maken.
Want daar hangt veel van af.

Edit:

Rub op basis van whisky bestaat niet. Rub is een mengeling van droge kruiden.


Thanks! Wat is in jouw ogen de beste manier van bereiden? :)
0 x

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 16:25

Indirect low and slow op de bbq.
0 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1536
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 16 Aug 2017, 16:58

Peter87 schreef:Indirect low and slow op de bbq.


Absoluut.
Daarnaast kan je naar mijn mening ook het beste gaan voor een goede kwaliteit ribs en rustig aan doen met de rub of marinade. Ik wil ook graag het vlees blijven proeven.

Aan een marinade met whisky, whiskey, bourbon of rye kan ik je niet helpen. Ik heb niet zo veel ervaring met het koken met deze ingrediënten. Wanneer je rub gebruikt kan je ook nog kiezen om de ribs tijdens het garen te glaceren met een een mengsel waar je de whisky in gebruikt. Denk zelf dat de invloed op die manier zelfs nog het beste tot uiting komt.
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding
https://www.instagram.com/wonderingwhisky/

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 17:00

Rubben, sprayen en het laatste half uur insmeren met een saus op basis van whisky.
Maar op mijn manier moeten ze er meestal een uur of 7 op liggen voor ze klaar zijn.
1 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1536
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 16 Aug 2017, 17:08

Krijg er honger van jongens :P
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding
https://www.instagram.com/wonderingwhisky/

Gebruikersavatar
Nino
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 Jan 2015, 11:45
Locatie: Drenthe

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Nino » 16 Aug 2017, 17:30

Vergeet het vliesje niet :duimop
1 x
Afbeelding

JvR
Senior
Senior
Berichten: 480
Lid geworden op: 30 Apr 2016, 23:30

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor JvR » 16 Aug 2017, 17:30

Peter87 schreef:Rubben, sprayen en het laatste half uur insmeren met een saus op basis van whisky.
Maar op mijn manier moeten ze er meestal een uur of 7 op liggen voor ze klaar zijn.


Koken kan prima hoor, wordt vaker gedaan dan je misschien denkt. ;)

Natuurlijk kan het ook langzaam in de oven of op de bbq.

Het woord rub was inderdaad verkeerd, ik bedoelde hetzelfde als wat jij hierboven zegt.
0 x

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1536
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 16 Aug 2017, 17:35

JvR schreef:Koken kan prima hoor, wordt vaker gedaan dan je misschien denkt. ;)


Dat kan je ook zeggen van masturberen, maar echte seks blijft toch lekkerder.
;)
3 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding
https://www.instagram.com/wonderingwhisky/

JvR
Senior
Senior
Berichten: 480
Lid geworden op: 30 Apr 2016, 23:30

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor JvR » 16 Aug 2017, 17:41

Wouter1981 schreef:
JvR schreef:Koken kan prima hoor, wordt vaker gedaan dan je misschien denkt. ;)


Dat kan je ook zeggen van masturberen, maar echte seks blijft toch lekkerder.
;)


Soms wil je gewoon ff snel zonder gezeur.
0 x

Paulini
Senior
Senior
Berichten: 387
Lid geworden op: 21 Jun 2012, 16:39
Locatie: Twente

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Paulini » 16 Aug 2017, 18:34

Ik laat ze ook vaak insealen met een marinade, dan kook ik ze ingesealed voor en 'finish' ze op de bbq
Dan blijven ze sappiger (bij mij tenminste)

Mijn bbq heeft niet echt plekken waar je op lage temp kunt garen. Als je dat wel hebt dan kan dat ook. Duurt wel langer :goedgedaan
1 x

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 3875
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 19:13

JvR schreef:
Peter87 schreef:Rubben, sprayen en het laatste half uur insmeren met een saus op basis van whisky.
Maar op mijn manier moeten ze er meestal een uur of 7 op liggen voor ze klaar zijn.


Koken kan prima hoor, wordt vaker gedaan dan je misschien denkt. ;)

Natuurlijk kan het ook langzaam in de oven of op de bbq.

Het woord rub was inderdaad verkeerd, ik bedoelde hetzelfde als wat jij hierboven zegt.


Ik weet dat het kan. Maar het is nergens voor nodig.
Het is veel lekkerder als ze gewoon low and slow op de bbq gemaakt worden.
Voorkoken is imho lui. En zoals m'n onderschrift al zegt...
0 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als bbqen; als je haast hebt moet je er niet aan beginnen

Zie me niet als schuldige. Je hoeft me niet te huldigen.
Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast