Spare Ribs

Whisky genoten (of niet) of gebruikt in combinatie met wat voor voedingswaar dan ook. Ook de combinatie met andere dranken past hier.
Paulini
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 708
Lid geworden op: 21 Jun 2012, 16:39
Locatie: Twente

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Paulini » 16 Aug 2017, 19:28

JvR schreef:
Wouter1981 schreef:
JvR schreef:Koken kan prima hoor, wordt vaker gedaan dan je misschien denkt. ;)


Dat kan je ook zeggen van masturberen, maar echte seks blijft toch lekkerder.
;)


Soms wil je gewoon ff snel zonder gezeur.


:P
2 x

dunkingdutchman
Actief lid
Actief lid
Berichten: 70
Lid geworden op: 11 Mar 2016, 16:55

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor dunkingdutchman » 16 Aug 2017, 19:53

Peter87 schreef:Indirect low and slow op de bbq.


Hoe low en hoe slow is denk je dan verstandig wanneer ik ze in de oven bereid?
0 x

Gebruikersavatar
Wouter1981
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1875
Lid geworden op: 09 Jul 2015, 20:01
Contact:

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Wouter1981 » 16 Aug 2017, 20:51

Het ligt een beetje aan wat voor oven je hebt.
Idealiter heb je alle tijd van de wereld en kan je dus zo laag mogelijk garen, dus net boven de gewenste kerntemperatuur.
Dat kan heel goed in professionele keukens, omdat daar de oven heel precies in te stellen is. Maar de meeste huishoudens hebben een gewone, simpele oven. Wanneer je die instelt op zo'n lage temperatuur, is die vaak niet nauwkeurig. Je hebt dan dus totaal geen controle over wat je aan het doen bent. Pas boven de 100 graden, maar vaker zelfs pas vanaf de 125 graden wordt zo'n oven dan pas nauwkeurig qua temperatuur.

(Heb ik van horen zeggen, advies van een kok)

Ik weet niet wat voor oven je hebt, het beste is misschien gewoon een keer de proef op de som te nemen. Er zijn ook prima ovens voor thuis, die wel enigszins nauwkeurig zijn op lage temperatuur.
Probeer het gewoon een keer. Dat kan ook met een ander stuk vlees natuurlijk.
Ik heb inmiddels zo vaak low & slow in mijn oven gegaard, dat ik weet wat hij kan. Dat gevoel moet je ook even krijgen met je eigen oven.

(Misschien heel gek idee wanneer je geen vlees wil gebruiken, maar misschien kan je hem eens op 110 graden instellen en er een pan met water inzetten dat al tegen de kook aan zit. Kijk eens wat dat water gaat doen. Zet je oven dan eens op 100 of op 125. Eventueel met thermometer in de pan)
0 x
"Whisky, because no great story ever started with someone eating a salad"


Afbeelding

Gebruikersavatar
Peter87
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 4021
Lid geworden op: 30 Okt 2014, 14:56
Contact:

Re: Spare Ribs

Ongelezen berichtdoor Peter87 » 16 Aug 2017, 23:33

100 graden is idd ideaal. Maar ik ben een bbq man dus van de oven weet ik niet veel.
0 x
Afbeelding
Whiskydudes

Whisky drinken is net als Bbqen. Als je haast hebt moet je er niet aan beginnen!

Well I woke up Sunday morning, with no way to hold my head that didn’t hurt
And the beer I had for breakfast wasn’t bad so I had one more for dessert.-Johnny Cash


Terug naar “Spijs en drank en Whisky”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast