Forum Upgrade 6 januari 2015

Mededelingen met betrekking tot het forum, vaak van functionele of technische aard.
Gebruikersavatar
Matti
Moderator
Moderator
Berichten: 4405
Lid geworden op: 25 Okt 2011, 23:00
Locatie: Zutphen

Forum Upgrade 6 januari 2015

Ongelezen berichtdoor Matti » 06 Jan 2015, 13:54

Zoals wel te zien is, is het forum veranderd!

Ok, stop met hyperventileren, het valt allemaal wel mee.

We zij overgegaan van phpBB 3.0 naar 3.1. Klinkt als een kleine stap, maar brengt (samen met een paar nieuwe plugins) toch wel wat veranderingen met zich mee:

  • De template is nu responsive, en past zich dus aan de grootte van je scherm aan (probeer maar eens je browser smaller te slepen). De mobiele template is hiermee komen te vervallen. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe header te maken.
  • Notificaties. Naast je privéberichten rechtsboven staat een nieuw item notificaties. Hier krijg je bericht van onderwerpen die je volgt, als je ge-quote wordt en andere alerts.
  • Automatische weergave media. Door middel van een plugin hoef je niet meer te stuntelen met een [youtube]-tag, maar kan je gewoon de link in het bericht plaatsen, die wordt automatisch geconverteerd. Dit werkt voor een groot aantal video-sites, maar ook bijvoorbeeld voor Twitter.
  • Bekende bug: het vergroten van plaatjes m.b.v. een lightbox (overlay over de pagina) werkt nog niet altijd helemaal correct, maar de betreffende plugin is volop in ontwikkeling en dit zal dus snel weer werken
  • Links naar actieve onderwerpen, onbeantwoorde berichten e.d. kwijt? Ze staan nu onder Snelle Links linkboven
Verder, en minstens zo belangrijk, is er veel onzichtbaar werk onder de motorkap gedaan door de ontwikkelaars om het forum nog stabieler en veiliger te maken.

Heb je vragen of kan je iets niet vinden, gaat er iets stuk of moet je gewoon even je conservatisme botvieren op iemand? Daar is dit onderwerp voor:

Forum upgrade discussietopic
0 x
Matthijs, whiskynerd.

Blogt zo af en toe via The Lyne Arm

Terug naar “Forum gerelateerde mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten