De Chemie van Schotse maltwhisky. Robin Brilleman

Als er iemand ervaring heeft met of vragen over een whiskyboek of film dan is dat voor iedereen interessant.
Nikola
Senior
Senior
Berichten: 226
Lid geworden op: 24 Jul 2020, 09:44

Re: De Chemie van Schotse maltwhisky. Robin Brilleman

Ongelezen berichtdoor Nikola » 05 Jul 2021, 12:38

Ik ben bijna over de 70% van het boek heen.
Ik weet het niet 100% zeker, maar de conclusie tot nu toe is: whisky maken is een gok. :o
Een voorbeeld : de gerookte vlees die de Port Ellen beroemd maakt is een productie fout :P

:hoedaf
1 x

bodevami
Actief lid
Actief lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 Feb 2021, 22:49

Re: De Chemie van Schotse maltwhisky. Robin Brilleman

Ongelezen berichtdoor bodevami » 17 Aug 2021, 13:31

Ben ook in dit boek begonnen, wat een hoop informatie en dingen die je nog niet wist.
Erg prettig om te lezen en met een goed glas whisky gaat het inderdaad een stuk makkelijker :dancing
2 x

Gebruikersavatar
Cask1988
Aanbod sub-moderator
Aanbod sub-moderator
Berichten: 2070
Lid geworden op: 11 Dec 2018, 20:14

Re: De Chemie van Schotse maltwhisky. Robin Brilleman

Ongelezen berichtdoor Cask1988 » 17 Aug 2021, 14:54

Nikola schreef:Ik ben bijna over de 70% van het boek heen.
Ik weet het niet 100% zeker, maar de conclusie tot nu toe is: whisky maken is een gok. :o
Een voorbeeld : de gerookte vlees die de Port Ellen beroemd maakt is een productie fout :P

:hoedaf

Een gok is wat kort door de bocht natuurlijk :gnif Maar feit is wel dat er tijdens het proces heel veel toevalligheden zijn waar beperkt tot geen invloed op is idd. Dat zijn dan zaken die je op hoofdlijnen een richting op kunt sturen maar de kleine paadjes worden daarna zelf gekozen.
3 x
Afbeelding
_______________________________________________________
The only time to eat diet food is while you're waiting for a fat juicy steak to get ready on your BBQ

HWF Thuisfestival SubForum

Gebruikersavatar
Reichenbach
Moderator
Moderator
Berichten: 2672
Lid geworden op: 11 Feb 2017, 18:53
Locatie: Beetsterzwaag

Re: De Chemie van Schotse maltwhisky. Robin Brilleman

Ongelezen berichtdoor Reichenbach » 17 Aug 2021, 20:46

Zullen die paadjes in een stoffige stokerij waar nog ambachtelijk wordt gewerkt misschien wat meer uitgesleten zijn dan in een steriele fabriek waar alles onder geautomatiseerde processen wordt gemaakt en bewaakt. Maar ook daar zijn er paadjes.
0 x
Today's rain is tomorrow's whisky.


Terug naar “Boek- en filmbesprekingen en (whisky)taalkundige zaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast