Dutch Whisky Festival 2018 in Arnhem

Als er iets op de rol staat is dit de plek om dat te communiceren. Van een driedaags jaarlijks festijn tot een eenmalige club- of slijterij-Nosing and Tasting. Na afloop worden evenementen met commentaar verplaatst naar hieronder.
Nickolaas
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 779
Lid geworden op: 11 Mar 2014, 22:29
Locatie: Midden-Limburg

Re: Dutch Whisky Festival 2018 in Arnhem

Ongelezen berichtdoor Nickolaas » 25 Jun 2018, 23:15

Ik was even benieuwd hoe het staat met de kaartverkoop van dit festival? Ik koop m'n kaarten lopende juli denk ik.
0 x

sch@ker
Whisk(e)y goeroe
Whisk(e)y goeroe
Berichten: 1318
Lid geworden op: 05 Aug 2015, 14:18

Re: Dutch Whisky Festival 2018 in Arnhem

Ongelezen berichtdoor sch@ker » 07 Jul 2018, 10:42

whisky-tastings schreef:Beste Sch@ker,

Als een van de initiatiefnemers kan ik wel even reageren op jouw post en volgberichten. Het organiseren van een festival, zeker een met een iets andere opzet dan de andere, is niet makkelijk en kost veel tijd. Daarbij heb je de medewerking nodig van de diverse importeurs, etc.. Want ondanks dat Michiel Wigman, Jeroen Koetsier en nog een paar verzamelaars van Old & Rare whiskies er zullen staan met een stand, is dat natuurlijk niet het enige aanbod. Het hebben gewacht met aankondigen tot we voldoende deelnemers hadden, en dus "pas" half April het bekend gemaakt.

Overigens zijn veel "insiders" in de whisky wereld niet (meer) zo actief op dit forum of op andere fora zoals Levenswater, en is daarom nog niet overal de bekendmaking door ons gepost. Ook omdat dat meestal vanzelf wel gebeurt (gelukkig). Wij zijn momenteel vooral druk met regelen van een paar mooie masterclasses :-)

Wat betreft prijzen en Londen: zoals ik al zei bestaat ook een groot deel van de te proeven flessen uit "normale" flessen, die niet honderden of duizenden euro's per fles kosten en dus erg duur per glaasje zijn. Dus ook voor de whisky liefhebber die niet per se oude en bijzondere whiskies wil, is er genoeg te proeven!
Met Londen heb ik in de planning expres geen rekening gehouden, omdat daar maar zeer weinig mensen vanuit Nederland naar toe gaan. Een kaartje kost 110 pond (ca 125 euro) en met reis en overnachting ben je zo een paar honderd euro kwijt. Het idee is juist om een alternatief hiervoor (en voor Limburg) te bieden in Nederland. En o.a. omdat het oosten van het land nog niet zo veel festivals heeft hebben we voor een thuiswedstrijd gekozen in Arnhem, overigens ook heel goed bereikbaar vanuit het westen van het land (trouwens, naar Groningen is een nog langere reis en dat doen er ook een hoop met veel plezier).


Ik hoop dat eea zo wat duidelijker is geworden. En natuurlijk hopen we dat we ook veel whisky liefhebbers van dit forum mogen verwelkomen!


Beste whisky-tastings,
Vanwege mijn vakantie vorige maand en het niet nalopen van al mijn posts zie ik nu pas uw uitgebreide en heldere reactie, waarvoor hartelijk dank. U houdt dus blijkbaar ook rekening met liefhebbers die niet uitsluitend voor de top (kunnen)gaan. Een sympathiek uitgangspunt. Een zorgvuldige en genuanceerde PR kan de beeldvorming positief beïnvloeden, wat zich mogelijk weer vertaalt in een groeiende belangstelling. Ik ga mijn agenda erin ieder geval op naslaan. Wat ook het resultaat daarvan moge zijn, ik wens u veel succes met dit geweldige initiatief :goedgedaan
Groet, Herman (lid sinds augustus 2015)

PS mogen we ook weten wat of wie er achter "whisky-tastings" schuilgaat of heeft u zich al eens voorgesteld en is dat bij de goegemeente hier al lang bekend (lid sinds augustus 2009 zie ik, neem aan dat u niet vanaf dat moment met de voorbereidingen voor dit festival bent bezig geweest)? :D
0 x


Terug naar “Festiviteiten, evenementen en proeverijen (NaT) agenda en aankondigingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten