Rien68 schreef:Wat ik me dan weer afvraag; wat gaat het effect zijn van warme glazen tov glazen op normale temperatuur?
Ik hou van kraakheldere glazen, voor gebruik spoel ik ze altijd flink heet af. Na het afdrogen en poleren (oppoetsen) schenk ik een de eerste dram in, ik schat dat het glas dan op 30 a 40 graden is. Benieuwd naar een scheikundige onderbouwing
Dit vond ik zo'n interessante vraag dat ik ben gaan zoeken en ik kan niks specifieks vinden. Echter, er is wel wat te vinden over overdracht van hitte (warm glas naar vloeistof). Is minimaal wat ik zie maar het lijkt dus effect te hebben, zeker wanneer we het hebben over een glencairn met een kleine hoeveelheid Whisky. Dus ik stel een proef voor hahaha.
1. Whisky proeven in normale toestand (kamertemperatuur glas en whisky)
2. Whisky proeven in Rienstand (warm glas en whisky kamertemperatuur)
3. Whisky proeven waterdruppelstand (kamertemperatuur glas en whisky + water op kamertemperatuur)
4. Whisky proeven heetwaterdruppelstand (kamertemperatuur glas en whisky + heet water druppels)