Criteria voor aanpassing van geclassificeerde link-lijsten

Hier kan gediscussieerd worden en kunnen meningen en ervaringen gedeeld worden m.b.t. websites, verenigingen, clubs en commerciële instellingen inclusief leveranciers en Independend Bottlers, die al dan niet staan in de onderstaande geclassificeerde lijsten.
Gebruikersavatar
patings
Site Admin
Site Admin
Berichten: 28
Lid geworden op: 16 Mei 2008, 16:10
Locatie: Vught

Criteria voor aanpassing van geclassificeerde link-lijsten

Ongelezen berichtdoor patings » 22 Jan 2010, 19:22

Als je een aanpassing hebt voor de bovenstaande lijsten in "Links naar verenigingen, clubs, commerciële instellingen en meer of minder nuttige websites" geef dat even door met een Persoonlijk Bericht (PB, Personal Message (PM) ) of e-mail aan de Administrateur of via een e-mail aan service@hetwhiskyforum.nl.

Enkele criteria waaraan een site moet voldoen:
  • De site moet een zekere mate van toegevoegde waarde hebben (vaak boven vele anderen) dan wel uniek zijn.
  • Het moeten websites en instellingen in Nederland of Vlaams België zijn.
  • In principe Nederlandstalig. Indien er voldoende toegevoegde waarde is mag Engelstalig ook (dan gelden bovenstaande punten nog steeds).
  • De site moet "redelijk" actueel zijn en up-to-date worden gehouden (half jaartje geen activiteit is acceptabel).
  • De site moet met de meest gangbare browsers werken (MS Internet Explorer en Firefox minimaal) en voldoende toegankelijk zijn.
  • De responsetijd moet "acceptabel" zijn en geen foutmeldingen veroorzaken.

Betekenis van specifiek in deze lijsten gebruikte pictogrammen:

Afbeelding Substantiele updates in een lijst worden tijdelijk aangegeven met dit pictogram.
Afbeelding Nieuwe verwijzingen in een lijst krijgen tijdelijk dit pictogram.

:Scratch Sites die zijn opgenomen in de lijst maar zich in de marge van bovenstaande criteria bevinden, vaak van wegen courantheid of lay-out problemen, hebben de Scratch smily als afbeelding. Deze zullen met zekere regelmaat gecontroleerd worden en uiteindelijk verwijderd worden in geval van geen verbetering.

Afbeelding Webshops die anoniem zijn en waarvan dus niet zichtbaar is wie er achter zit, geen telefoon nummer en/of e-mail-adres geven.

:blacklist Met betrekking tot Webshops waarmee forumleden (klanten van de Webshop dus) slechte ervaringen of problemen hebben gebruiken we de "blacklist" smily (what heet ?) om dit aan te geven.
We zullen in een onderhavig geval altijd contact opnemen met de leverancier en om weerwoord vragen en de zwarte-lijst icon verwijderen bij verbetering en/of oplossing van problemen.

De slijterijen en Webshops die wij zelf opnemen in de lijst zijn toegespitst op, en hebben een prominent assortiment Whisky. Heb je een distilleerderij en/of Webshop met niet alleen Whisky maar met wel een substantieel Whisky assortiment, die je wilt laten opnemen. Meld je dan aan op het forum en laat het weten.

Comateuse sites en hoe ze worden behandeld.

Een website in de "Geclassificeerde lijsten met links..." die "comateus" verklaart wordt, verplaatsen we tijdelijk naar de rubriek "Comateuse sites".

Dit is per definitie tijdelijk.

Als een site vervolgens binnen enkele weken weer in de lucht is en blijft (we zullen trachten de status te verifiëren bij de eigenaar(s) ) kan hij weer terug naar de betreffende rubriek.
Als we na enkele weken nog geen teken van leven zien gaat hij er helemaal uit.
Vaak is dit te verifiëren met de WhoIs van SIDN.
Laatst gewijzigd door Piet op 01 Apr 2010, 10:02, 12 keer totaal gewijzigd.


Laatst omhoog gehaald door patings op 22 Jan 2010, 19:22.
0 x

Terug naar “Discussies, ervaringen en meningen over websites, verenigingen, clubs en commerciële instellingen inclusief leveranciers en IB's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast