Aanmelden en dan ...

Forum en website aankondigingen, huishoudelijke zaken etc.
Gebruikersavatar
edwinedje
Moderator
Moderator
Berichten: 2620
Lid geworden op: 10 Jan 2012, 10:05
Locatie: Zaandam

Aanmelden en dan ...

Ongelezen berichtdoor edwinedje » 25 Jan 2021, 18:58

Op het ogenblik lijkt het erop dat de forum software ons in de steek laat.
Hier wordt aan gewerkt, maar tot die tijd (en langer) de Welkomst email die je zou moeten ontvangen bij registreren


Beste nieuw lid van Het Whisky Forum,

Hartelijk welkom op Het Whisky Forum. Hopelijk ga je er veel plezier aan beleven, met lezen en actief bijdragen aan discussies over whisky, whiskey, bourbon en andere gerelateerde zaken. Om je een beetje op weg te helpen, ontvang je hierbij wat nadere informatie over het forum. Dit bericht is geautomatiseerd, dus generiek van aard. Als je specifieke vragen hebt, dan laat het gerust weten.

Achtergrond en positionering
Het forum is een digitale ontmoetingsplek voor liefhebbers van whisky, whiskey, bourbon en andere gerelateerde zaken. Het woord liefhebbers is bewust benadrukt. Het primaire doel is om te discussiëren en kennis uit te wisselen over het productieproces en de smaak van whisky, de diverse soorten die verkrijgbaar zijn, en de ontwikkelingen bij distilleerderijen.
Gaandeweg is in het verleden een onderdeel bij gekomen, waar leden uit wederzijdse waardering en zonder winstbejag flessen en samples aan elkaar konden verkopen. Dit is een mooie aanvulling gebleken, maar ook een bron van continue discussie. Zie verdere info onderaan deze welkomstboodschap.

Rollen
Er zijn weinig echte rollen binnen het forum, iedereen is gelijk aan elkaar. De enige uitzonderingen op deze regel zijn de moderatoren, te herkennen aan de groene en blauwe gebruikersnamen.
De moderatoren kunnen wijzigingen in berichten aanbrengen, berichten of onderwerpen samenvoegen, veranderen, sluiten of verwijderen. Als ze een mededeling doen vanuit hun moderator-rol, zullen ze hiervoor groene of blauwe tekst gebruiken.

Overige gebruikers zijn gelijk aan elkaar. Ze kunnen onderwerpen starten, reageren, en berichten aanpassen. Het sluiten van onderwerpen (m.u.v. in het topic “aanbod”) is niet direct mogelijk. Hiervoor kun je als gebruiker een verzoek sturen aan het moderatie team.

Overzicht van belangrijke topics
Hieronder tref je een aantal links naar belangrijke topics in het forum aan. We raden je aan deze door te lezen. Voor een deel betreft het regels, voor een deel bevat het nuttige informatie.

Wellicht heb je dit al gelezen voordat je je aanmeldde, maar mocht je iets te enthousiast geweest zijn vergeet dan niet even terug te gaan naar;
Vóór aanmelding, dit eerst lezen graag en in het bijzonder Forum huis- en gedragsregels.

Van nieuwe leden horen we graag wie je bent, wat je relatie met Whisky is en alles wat je verder graag kwijt wil.
Dus surf snel naar; Even voorstellen, dat vinden we leuk ! en start je eerste topic.

Verder raden we je aan de structuur van het forum eerst goed door te nemen. Dit kan voorkomen dat je mogelijk onderwerpen start in de onjuiste rubriek (we houden het graag georganiseerd…). Daarnaast kan de zoekfunctie (beschikbaar in een standaardvorm, maar ook een uitgebreide versie) handig zijn om te zoeken of er al iets geschreven staat over het onderwerp waarover je wilt schrijven. In dat geval kun je bij het reeds aanwezige topic aansluiten. Dit voorkomt dat de moderatoren vaak onderwerpen moeten samenvoegen, aanpassen of verwijderen.

Informatie mbt tot het aanmelden met intentie tot verkoop van Whisk(e)y en/of gerelateerde items.
In het verleden is gebleken dat het forum gebruikers aantrok die alleen interesse hadden om te verkopen, dan wel handel te drijven, met als belangrijkste insteek (veel) geld te verdienen via de portemonnee van de liefhebbers. Dit was tegen het zere been van een groot deel van de community.

Er is dus besloten en drempel op te trekken en hopelijk hiermee de interactie van potentiële verkopers in andere rubrieken aan te wakkeren.

Derhalve kan je pas posten in het Aanbod topic als je 50 posts hebt op de rest van het forum.
Voor gebruikers die al twee jaar of meer lid zijn geldt deze post limiet niet.

Nu is het heel makkelijk om je aan te melden en even snel 50x iemand welkom heten op het forum. Dit is de beste manier om de aandacht op je aanbod te vestigen. Of dit de juiste aandacht is laten we even in het midden. Dit is derhalve niet gewenst, en kan reden zijn om de toegang tot het aanbod forum weer (tijdelijk) te blokkeren.

NB: Mocht je hier terecht gekomen zijn nav van een erfenis; één, of meerdere flessen op een stoffige zolder gevonden hebben; een "unieke" fles via via verkregen hebben; voor de rest niets met Whisky hebben en deze willen verkopen neem dan gerust contact op met het sub-moderatie team. Voor informatie over deze flessen kan je naast een zoektocht op https://www.whiskybase.com/index.php ook terecht in het Het "hoe veel is mijn whisky waard"-topic Let op: het is niet de bedoeling om daarna deze flessen met winst aan medegebruikers van het forum te verkopen. We raden je aan om voordat je er een vraag stelt, eveneens goed de inleiding van dit onderwerp te lezen. Dit bevat namelijk een aantal spelregels.Vriendelijke groet,
Het Moderatie Team
Het beheer en modereer team

Versie 30-06-2018
1 x
Afbeelding / Mijn Website met mijn Distillery Visits

Ik wil niet veel willen, want dan krijg je maar een deel...
...maar van de dingen die je niet wil krijg je altijd lekker veel. {Def P.}

Ik ben mezelf in principe dus dan ben ik in feite mij {Brainpower}

Terug naar “Vóór aanmelding, dit eerst lezen graag”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten