Site loopt erg slecht ?

Suggesties ter verbetering van website of forum kunnen hier gedaan worden. Ook zaken m.b.t. de site passen hier. Het is uiteindelijk aan de beheerder om te beoordelen en bepalen wat er wanneer wordt doorgevoerd.
Gebruikersavatar
Dre
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 2908
Lid geworden op: 16 Dec 2015, 01:03
Locatie: Breda

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor Dre » 26 Okt 2017, 08:54

fjharms schreef:In alle gevallen, maakt het uit of jullie wel of niet aangemeld zijn op de site? Ik heb dat toen niet geprobeerd (en heb met mijn nieuwe telefoon geen problemen meer)

Ik ben in deze situaties inderdaad nooit aangemeld... Misschien dat dat er iets mee te maken heeft. In jouw geval waren de problemen opgelost met een nieuwere telefoon en android versie, in mijn geval heb ik recent nog android bijgewerkt dus die kan de oorzaak niet zijn, zou hooguit nog wel een íets verouderd toestel kunnen zijn.
0 x

Thedge
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 786
Lid geworden op: 04 Dec 2015, 15:33
Locatie: Waalre

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor Thedge » 26 Okt 2017, 20:58

Dre schreef:
fjharms schreef:In alle gevallen, maakt het uit of jullie wel of niet aangemeld zijn op de site? Ik heb dat toen niet geprobeerd (en heb met mijn nieuwe telefoon geen problemen meer)

Ik ben in deze situaties inderdaad nooit aangemeld... Misschien dat dat er iets mee te maken heeft. In jouw geval waren de problemen opgelost met een nieuwere telefoon en android versie, in mijn geval heb ik recent nog android bijgewerkt dus die kan de oorzaak niet zijn, zou hooguit nog wel een íets verouderd toestel kunnen zijn.


Hier maakt het niets uit. Ingelogd, uitgelogd en ik heb een state of the art gsm, tablet en snel internet en altijd de besturingssystemen bijgewerkt. Ik kom ook al een tijdje op dit forum en nooooooit problemen gehad tot ca een maand geleden waarbij er bij mij zelf niets is veranderd.
0 x

Gebruikersavatar
defeatless
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 2824
Lid geworden op: 11 Jun 2014, 23:45
Locatie: Wageningen

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor defeatless » 15 Jan 2019, 10:46

Als je naar het forum wilt krijg je een veiligheidsmelding. Het ssl certificaat is verlopen.

Geen idee wie deze kan up-daten, maar dat moet dus wel eventjes gebeuren!
0 x

Gebruikersavatar
edwinedje
Moderator
Moderator
Berichten: 2391
Lid geworden op: 10 Jan 2012, 10:05
Locatie: Zaandam

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor edwinedje » 15 Jan 2019, 11:07

defeatless schreef:Als je naar het forum wilt krijg je een veiligheidsmelding. Het ssl certificaat is verlopen.

Geen idee wie deze kan up-daten, maar dat moet dus wel eventjes gebeuren!

Ik zal deze informatie even doorpassen naar Matti :goedgedaan
0 x
Afbeelding / Mijn Website met mijn Distillery Visits

Ik wil niet veel willen, want dan krijg je maar een deel...
...maar van de dingen die je niet wil krijg je altijd lekker veel. {Def P.}

Ik ben mezelf in principe dus dan ben ik in feite mij {Brainpower}

Gebruikersavatar
Matti
Moderator
Moderator
Berichten: 4424
Lid geworden op: 25 Okt 2011, 23:00
Locatie: Zutphen

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor Matti » 15 Jan 2019, 11:17

Het certificaat is vannacht (op tijd ;)) geüpdate, zou kunnen dat sommigen nog het oude certificaat zien oid. Zou zichzelf snel moeten oplossen.
3 x
Matthijs, whiskynerd.

Blogt zo af en toe via The Lyne Arm

Gebruikersavatar
henri
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 5027
Lid geworden op: 10 Apr 2013, 17:02
Locatie: Rotterdam

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor henri » 16 Jan 2019, 09:35

Matti schreef:Het certificaat is vannacht (op tijd ;)) geüpdate, zou kunnen dat sommigen nog het oude certificaat zien oid. Zou zichzelf snel moeten oplossen.


Via telefoon nog altijd de beveilingsmelding over het verlopen certificaat
0 x
Afbeelding

Gebruikersavatar
Matti
Moderator
Moderator
Berichten: 4424
Lid geworden op: 25 Okt 2011, 23:00
Locatie: Zutphen

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor Matti » 16 Jan 2019, 21:38

Okee, heb het kunnen reproduceren in Firefox op desktop. Ga er even achteraan.

Heb een mail gestuurd naar de host, wellicht kunnen zij assisteren. Als er meer info komt, geef ik die hier door.

Voor nu lijkt de workaround om niet Samsung Internet of Firefox te gebruiken om het forum te bezoeken. Bijvoorbeeld Chrome en Edge lijken het gewon te doen.
1 x
Matthijs, whiskynerd.

Blogt zo af en toe via The Lyne Arm

Gebruikersavatar
MBC
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 605
Lid geworden op: 02 Jan 2014, 20:22
Locatie: Weesp

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor MBC » 16 Jan 2019, 23:19

De (feedburner) rss feed is er ook op de 14e mee gestopt. Dat is in ieder geval het laatse bericht wat er in binnenkomt.

http://feeds.feedburner.com/HetWhiskyForum

Geen idee of dit nog gesupport wordt, maar aangezien deze altijd gewerkt heeft en op exact hetzelfde moment niet meer werkt lijkt het gerelateerd aan het verlopen certificaat?
0 x
Melchior

The taste of water increases dramatically when adding large amounts of whisky to it.

Gebruikersavatar
Reichenbach
Moderator
Moderator
Berichten: 2670
Lid geworden op: 11 Feb 2017, 18:53
Locatie: Beetsterzwaag

Beveiligingscertificaat

Ongelezen berichtdoor Reichenbach » 16 Jan 2019, 23:59

Deze website wordt bij mij door Mozilla Firefox geblokkeerd in verband met een ongeldig beveiligingscertificaat. Explorer pakt hem overigens wel.
0 x
Today's rain is tomorrow's whisky.

Gebruikersavatar
SecondHandPants
Senior
Senior
Berichten: 243
Lid geworden op: 18 Sep 2017, 11:47

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor SecondHandPants » 17 Jan 2019, 09:06

Hier ook nog steeds een melding via FF.
0 x

Gebruikersavatar
Matti
Moderator
Moderator
Berichten: 4424
Lid geworden op: 25 Okt 2011, 23:00
Locatie: Zutphen

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor Matti » 17 Jan 2019, 10:30


Opgelost. Hopelijk :)

Het was een interessant probleem: door een missend tussencertificaat werd het certificaat wel vertrouwd, maar niet op het hoogst mogelijke niveau. Hierdoor waren sommige browsers wel tevreden en sommige (kritischer) browsers niet.

Dat tussencertificaat is nu toegevoegd, de site zou het overal weer moeten doen. Is dit niet zo, graag even melden :)
1 x
Matthijs, whiskynerd.

Blogt zo af en toe via The Lyne Arm

Gebruikersavatar
henri
Forum goeroe
Forum goeroe
Berichten: 5027
Lid geworden op: 10 Apr 2013, 17:02
Locatie: Rotterdam

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor henri » 17 Jan 2019, 10:39

Matti schreef:
Opgelost. Hopelijk :)

Het was een interessant probleem: door een missend tussencertificaat werd het certificaat wel vertrouwd, maar niet op het hoogst mogelijke niveau. Hierdoor waren sommige browsers wel tevreden en sommige (kritischer) browsers niet.

Dat tussencertificaat is nu toegevoegd, de site zou het overal weer moeten doen. Is dit niet zo, graag even melden :)


Nope.. werkt nog niet
1 x
Afbeelding

JvR
Top bijdrager
Top bijdrager
Berichten: 760
Lid geworden op: 30 Apr 2016, 23:30

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor JvR » 17 Jan 2019, 10:53

henri schreef:
Matti schreef:
Opgelost. Hopelijk :)

Het was een interessant probleem: door een missend tussencertificaat werd het certificaat wel vertrouwd, maar niet op het hoogst mogelijke niveau. Hierdoor waren sommige browsers wel tevreden en sommige (kritischer) browsers niet.

Dat tussencertificaat is nu toegevoegd, de site zou het overal weer moeten doen. Is dit niet zo, graag even melden :)


Nope.. werkt nog niet


Ik heb er niet veel verstand van, maar misschien als je je geschiedenis/cookies verwijderd?
0 x

Gebruikersavatar
edwinedje
Moderator
Moderator
Berichten: 2391
Lid geworden op: 10 Jan 2012, 10:05
Locatie: Zaandam

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor edwinedje » 17 Jan 2019, 11:22

JvR schreef:
henri schreef:Nope.. werkt nog niet
Ik heb er niet veel verstand van, maar misschien als je je geschiedenis/cookies verwijderd?

Yup. Cookies verwijderen (uitloggen en) opnieuw inloggen en nu is het hangslotje in FF weer groen. :goedgedaan

Totdat je naar forum topic gaat dan krijg je weer een waarschuwing;
HWF FF.JPG

En deze waarschuwing gaat weer weg op het moment dat je reactie typt.

Dus wellicht is er een issue met remote gelinkte Avatar plaatjes?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
0 x
Afbeelding / Mijn Website met mijn Distillery Visits

Ik wil niet veel willen, want dan krijg je maar een deel...
...maar van de dingen die je niet wil krijg je altijd lekker veel. {Def P.}

Ik ben mezelf in principe dus dan ben ik in feite mij {Brainpower}

Gebruikersavatar
edwinedje
Moderator
Moderator
Berichten: 2391
Lid geworden op: 10 Jan 2012, 10:05
Locatie: Zaandam

Re: Site loopt erg slecht ?

Ongelezen berichtdoor edwinedje » 17 Jan 2019, 11:35

Overigens ook voor Google Chrome.
Kan het bij Internet Explorer niet zo snel zien/vinden;

HWF GC.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
0 x
Afbeelding / Mijn Website met mijn Distillery Visits

Ik wil niet veel willen, want dan krijg je maar een deel...
...maar van de dingen die je niet wil krijg je altijd lekker veel. {Def P.}

Ik ben mezelf in principe dus dan ben ik in feite mij {Brainpower}


Terug naar “Suggesties ter verbetering van de website en het forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten