Soundwave schreef:De Stagg die ik heb (2011) is 71,3% en als ik daar wat van inschenk neem ik altijd even 1 mini nipje (druppel ofzo) neat wat ik echt geweldig vind en daarna doe ik er wat water bij. Te sterk, zoals je zegt vind ik wat dat betreft wat vreemd, je kunt het toch zelf wat verdunnen tot je het punt hebt bereikt hoe je het wel lekker vindt?
Dat is het vreemde van whisky ... sommige whiskies zijn ´sterk´ bij 60 of 70 % en sommige hebben dat al bij 50%.
Die EBRA botteling van 85% had ik daarentegen helemaal geen moeite mee. Maar verdunnen doe ik eigenlijk nooit , ik drink de whisky zoals de bottelaar hem bedacht heeft dat ie het beste zou smaken en oordeel daar ook naar.
Dat is in mijn ogen ´het produkt´. Als ik hem zou verdunnen maak ik er wat anders van.
Sommigen verdunnen zover dat ze onder de 40% uitkomen, dan proef je eigenlijk niet eens meer whisky volgens de regels maar, een slap aftreksel daarvan.
Maargoed dat is mijn mening.