Oogadal schreef:Denk dat Paul (en ik) meer bedoelen dat erkende en zeer hoog gewaardeerde edoch gort, en gort droge drams waar de stukken hout zo ongeveer rechtop instaan wel hoog worden gewaardeerd terwijl dat blind ineens leidt toch afwaarderen.
Mij heeft het in deze dram zeker niet gestoord, sterker nog, ik vind het totaal geen droge/bittere/tannine bom, terwijl ik daar best gevoelig voor ben. Voor mij is sample 1 een prima whisky, zeker 88/89 puntjes.
Zo vind ik bijvoorbeeld de zeer hoog gewaardeerde Strathmill 1983 DL tot de finish dik in orde, maar verliest ie met de gortdroge en bittere finish in 1x wat ie op neus en smaak heeft gescoord...
Maar ook Kavalan en sommige Dronach's kunnen behoorlijk drogend/bitter/tannine bommen zijn.
Nu laat ik mijn drams altijd een tijdje met rust en drink pas als de warmte van mijn hand de inhoud van mijn glas heeft opgewarmd. Wordt een dram eigenlijk altijd beter van, hoewel er wat uitzonderingen zijn. (Maar niet veel)
Ja. Wat zal ik ervan zeggen? Mij stond hij echt een beetje tegen door de bitterheid terwijl ik dit soort whisky's juist altijd heel leuk vind. Kan aan het moment gelegen hebben hoor. Want ik trek droogheid (wat me aan deze niet zo opviel) en bitterheid normaal beter dan jij.
Wat het voor mij vooral was is dat ik een hele bult sinaasappelschil in m'n mond had. Alsof je een sinaasappel met je tanden openmaakt om een beginnetje te krijgen zeg maar.
Maar wat ik zeg. Het kan aan mij liggen. Ik heb hem ook de voor mij heilige tijd in m'n glas niet gegeven voor het proeven.
WhiskydudesWhisky drinken is net als Bbqen. Als je haast hebt moet je er niet aan beginnen!
Well I woke up Sunday morning, with no way to hold my head that didn’t hurt
And the beer I had for breakfast wasn’t bad so I had one more for dessert.-Johnny Cash